Fabryki smaku
S02E13 - Gulasz dla jarosza
Kolejne popularne produkty żywnościowe poddane są szczegółowej analizie. Tym razem wśród prezentowanych przekąsek znalazły się amerykańskie galaretki w cukrze, smakowite meksykańskie ciasteczka oraz gulasz wegetariański.
Więcej informacjiOdcinki
Sezon 2Musztarda po obiedzie
W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jak powstaje musztarda oraz czekolada z pysznym pomarańczowym nadzieniem. Ponadto przyjrzą się procesowi produkcyjnemu batoników fit. Osoby, które dbają o linię, przekonają się, co naprawdę wchodzi w ich skład.
W pomidorowym sosie
W tym odcinku dowiemy się jak klasyczne lizaki Tootsie Pops zyskują swoje słodkie nadzienie oraz jak powstają keczup i precle. Na zakończenie zaś kamera pokaże proces produkcyjny tradycyjnego włoskiego deseru - tiramisu.
Podwójny smak
Tym razem autorzy serii odwiedzają producentów piwa korzennego, by prześledzić jego proces produkcyjny. Ponadto pokażą, jak powstaje tarta i lizaki wielosmakowe. Na zakończenie widzowie dowiedzą się, jak tworzony jest pewien czekoladowy przysmak.
Kolorowa słodycz
Tym razem dowiemy się, jakiemu procesowi zawdzięcza swój smak mrożona zielona herbata, ponadto przekonamy się, z czego wykonana jest guma Turkish Taffy. Na zakończenie autorzy programu pokażą, co dzieje się z serem mozzarella, zanim trafi na nasze stoły.
Zupa w trymiga!
Kolejna odsłona programu ukazującego kulisy powstawania popularnych produktów żywnościowych. W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jakim procesom poddawane są pyszne nadziewane cukierki z czekoladą, sos barbecue oraz zupa instant z makaronem.
Gulasz dla jarosza
Kolejne popularne produkty żywnościowe poddane są szczegółowej analizie. Tym razem wśród prezentowanych przekąsek znalazły się amerykańskie galaretki w cukrze, smakowite meksykańskie ciasteczka oraz gulasz wegetariański.
Królewska kiełbaska
Tym razem autorzy serii prześledzą proces powstawania słodkich i kwaśnych lizaków Candy Tree, popularnych krokiecików z mięsem. Na koniec widzowie dowiedzą się, jak słodkie pianki o kształcie kurczaczków z firmy Peeps zyskują swoje bajeczne kolory.
Śniadanie po szkocku
Śniadanie po szkocku
Kolejny odcinek program ukazujący proces produkcji popularnych produktów żywnościowych. Widzowie dowiedzą się, jak powstaje fasolka po bretońsku, i odwiedzą linię produkcyjną słynnych cukierków Kerr.
Indyjska przekąska
Indyjska przekąska
Od poszczególnych składników do gotowego produktu - twórcy programu odkrywają kulisy powstawania popularnych przekąsek. Dowiemy się, jakim dodatkom swój smak zawdzięczają lukrowane ciasteczka.
Jak się smaży bez patelni?
Jak się smaży bez patelni?
Tym razem odkryjemy jak powstaje burrito, jakim składnikom swój wspaniały smak zawdzięcza smażony ryż z bekonem. Ponadto poznamy proces produkcyjny słodkich wisienek maraschino, które zdobią desery.
Smak chleba
Smak chleba
Kolejne etapy powstawania popularnych produktów żywnościowych. Tym razem twórcy rozłożą na czynniki pierwsze chleb żytni, a także powszechnie stosowany w Azji dresing imbirowo-marchwiowy.
Tęczowe słodkości
Tęczowe słodkości
Tym razem twórcy programu pokazują kulisy powstawania kiełbaski bez mięsa, sosu do sushi wasabi. Ponadto dowiemy się, jakie etapy musi pokonać pyszny croissant i ryż preparowany zanim trafi do naszych rąk.
Baza dla bezy
Baza dla bezy
Tym razem widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków, zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy.
Jak mus to hummus
Jak mus to hummus
Kolejny odcinek programu ukazującego etapy produkcji popularnych produktów żywnościowych. Tym razem autorzy śledzą powstawanie słynnej napoleonki, kremowego hummusu oraz słodkiej krówki z solą.
Baba ghannoush - na już!
Propozycja dla dociekliwych. Widzowie poznają kulisy powstawania popularnych dań od poszczególnych składników do gotowego produktu. Tym razem autorzy program biorą na warsztat: dip z oberżyny, sos do sałaty, ciastka z czekoladą oraz ciasto jabłkowe.
Szarlotka w płynie
Co dzieje się z wisienkami, zanim zostaną zatopione w czekoladzie, jakim procesom są poddawane jabłka, z których powstaje sok jabłkowy i w jaki sposób ser staje się częścią pysznego sernika? Na te i inne pytania odpowiedzą autorzy programu w tym odcinku.
Podobne audycje
O audycji
"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.