Fabryki smaku

Fabryki smaku

S04E14 - Słodkie świnki

14.11. 12:00
Nat Geo People
30 minut

Co 12 godzin produkowane są blisko 82 tysiące litrów lodów z czekoladą oraz ciasteczkami. Zobaczymy jak to wygląda. W programie również o produkcji czekoladek Truffle Pig w kształcie świnek.

Więcej informacji
S03E10

Słona słodycz

19.11. 04:00, National Geographic, 30 minut

Słona słodycz

Widzowie przyjrzą się procesowi produkcji sałatki jajeczno-ziemniaczanej i czekolady z chipsami z ziemniaków.

S03E11

Fantastyczne smaki

19.11. 04:30, National Geographic, 30 minut

Fantastyczne smaki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają kwaśne cukierki, bekonowe chipsy z czekoladą i kapusta kiszona.

S03E12

Pikle kontra słodycze

20.11. 04:00, National Geographic, 30 minut

Pikle kontra słodycze

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają pikle, tabletki musujące i słodkie kulki.

S03E13

Zakręcone smaki

20.11. 04:30, National Geographic, 30 minut

Zakręcone smaki

Widzowie przekonają się, jak przebiega proces produkcji wielkich lizaków, chińskiej zupy słodko-kwaśnej i czekoladowych jeżyków.

S03E14

Malinowy raj

21.11. 04:00, National Geographic, 30 minut

Malinowy raj

Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków - malinowych galaretek oraz kulek z żurawiną i orzechami.

S03E15

Zakręcone frytki

21.11. 04:30, National Geographic, 30 minut

Zakręcone frytki

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają zakręcone frytki, ciasto red velvet i karmelowa pianka żelowa.

S03E16

Jak rybka w maśle

22.11. 04:00, National Geographic, 30 minut

Jak rybka w maśle

Twórcy odcinka odwiedzają zakłady produkcyjne, w których powstają paluszki rybne, frytki ze słodkich ziemniaków i składnik ciasteczek.

S03E17

Burger idealny

22.11. 04:30, National Geographic, 30 minut

Burger idealny

Widzowie zobaczą zakład, w którym każdego dnia powstaje ponad trzy miliony hamburgerów. Dowiedzą się też, jak uzyskuje się charakterystyczny kształt cukrowych łakoci wyglądających jak wstążki.

S03E18

Japońskie smaczki

23.11. 04:00, National Geographic, 30 minut

Japońskie smaczki

Widzowie zobaczą, jak w kanadyjskich fabrykach powstają: korzenne piwo, czekoladowe ciastka i sos sojowy Tamari.

S03E19

Co za kęs!

23.11. 04:30, National Geographic, 30 minut

Co za kęs!

Widzowie przyjrzą się, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku o orzechowym nugacie, żelowych miśkach i jabłkowych czipsach.

Dostępne za 8 godzin
S03E20

Czekoladowe kamyki

26.11. 04:00, National Geographic, 30 minut

Czekoladowe kamyki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula.

Dostępne za 8 godzin
S03E21

Podwójne uderzenie czekolady

26.11. 04:30, National Geographic, 30 minut

Podwójne uderzenie czekolady

Sos tabasco fermentuje w dębowych beczkach. Zdradzony też zostanie sekret włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych.

Dostępne za 1 dzień
S03E22

Wycieczka do Dijon

27.11. 04:00, National Geographic, 30 minut

Wycieczka do Dijon

Kamery śledzą przebieg produkcji musztardy Dijon, kokosowych makaroników i wafli.

Dostępne za 1 dzień
S03E23

Puszka pełna orzeźwienia

27.11. 04:30, National Geographic, 30 minut

Puszka pełna orzeźwienia

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają beztłuszczowy grecki jogurt, deserowy krem i słodkie rolady.

Dostępne za 2 dni
S03E24

Powrót do dawnych lat

28.11. 04:00, National Geographic, 30 minut

Powrót do dawnych lat

Kamery śledzą powstawanie produktów spożywczych. W odcinku ciekawostki o gołąbkach, prażonej kukurydzy z solą i cukrem, chipsach z łupinek ziemniaków.

Dostępne za 2 dni
S03E25

Śniadanie to podstawa

28.11. 04:30, National Geographic, 30 minut

Śniadanie to podstawa

Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.

Dostępne za 3 dni
S03E26

Królowa makaronów

29.11. 04:00, National Geographic, 30 minut

Królowa makaronów

Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.

Podobne audycje

Fabryki smaku: USA
Prosto z fabryki

O audycji

Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.