Fabryki smaku
S04E20 - Skok w sok
Wizyta w miejscach, w których powstają ulubione przysmaki. W odcinku wszystko o pizzy "zrób to sam" i świeżym soku pomarańczowym.
Więcej informacjiOdcinki
Ciasto niespodzianka
Ciasto niespodzianka
Zobaczmy, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. W programie także o ciastkach na patyku i roladach z kremem.
Plan "Naan"
Plan "Naan"
Kolejna odsłona serii poświęconej popularnym produktom żywnościowym. Tym razem autorzy program przyglądają się kulisom powstawania czosnkowych chlebków naan i kanadyjskich ciastek klonowych.
Musztarda po obiedzie
Musztarda po obiedzie
W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jak powstaje musztarda oraz czekolada z pysznym pomarańczowym nadzieniem. Ponadto przyjrzą się procesowi produkcyjnemu batoników fit. Osoby, które dbają o linię, przekonają się, co naprawdę wchodzi w ich skład.
Czary-curry
Czary-curry
Autorzy serii pokażą widzom kulisy produkcji aromatycznego sosu hinduskiego. Ponadto przyjrzą się powstawaniu czekoladowych jaj wielkanocnych, neonowych żelków oraz meksykańskiego taco.
Ale Meksyk!
Ale Meksyk!
Tym razem widzowie zobaczą, jak z pomocą nowoczesnych technologi i meksykańskiej tradycji wyprodukować czternaście tysięcy tamali. Twórcy programu opowiedzą też o genialnie zaprojektowanej butelce.
Podwójne uderzenie czekolady
Sos tabasco fermentuje w dębowych beczkach. Zdradzony też zostanie sekret włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych.
Wycieczka do Dijon
Wycieczka do Dijon
Kamery śledzą przebieg produkcji musztardy Dijon, kokosowych makaroników i wafli.
Puszka pełna orzeźwienia
Puszka pełna orzeźwienia
Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają beztłuszczowy grecki jogurt, deserowy krem i słodkie rolady.
Powrót do dawnych lat
Powrót do dawnych lat
Kamery śledzą powstawanie produktów spożywczych. W odcinku ciekawostki o gołąbkach, prażonej kukurydzy z solą i cukrem, chipsach z łupinek ziemniaków.
Śniadanie to podstawa
Śniadanie to podstawa
Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.
Królowa makaronów
Królowa makaronów
Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.
Podobne audycje
O audycji
"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.