Gordon Ramsay: Świat na talerzu
S01E07 - Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Luizjana)
Wyprawa do Luizjany pozwoli poznać sekrety kuchni Cajun. Były żołnierz Eric Cook wysyła Gordona Ramsaya na bagna w poszukiwaniu jadalnych składników. Będzie musiał stawić czoło mieszkańcom mokradeł.
Więcej informacjiOdcinki
Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Maroko)
Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Maroko)
Mistrz gotowania udaje się do Maroka. W trakcie niezwykłej podróży przez góry Atlasu Średniego pozna tajniki kuchni berberyjskiej.
Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Nowa Zelandia)
Słynnego kucharza czeka wyprawa do odległej Nowej Zelandii. Na Wyspie Południowej spotka się ze współczesnymi potomkami Maorysów. Gordon będzie miał okazję poznać lokalne tradycje kulinarne.
Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Hawaje)
Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Hawaje)
Wyprawa na hawajską wyspę Maui. Szkocki szef kuchni odwiedzi pełną urokliwych zakątków miejscowość Hana i pozna jej tradycje kulinarne.
Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Alaska)
Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Alaska)
Znany kucharz udaje się na Alaskę. Wyprawa odbywa się w środku zimy. Gordon Ramsay pozna nie tylko lokalną kuchnię, ale i techniki przetrwania w nieprzyjaznych warunkach.
Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Luizjana)
Wyprawa do Luizjany pozwoli poznać sekrety kuchni Cajun. Były żołnierz Eric Cook wysyła Gordona Ramsaya na bagna w poszukiwaniu jadalnych składników. Będzie musiał stawić czoło mieszkańcom mokradeł.
Gordon Ramsay: Świat na talerzu (9)
Słynny szef kuchni pozna kulinarne tradycje, kulturę i historię mieszkańców odległych zakątków świata. Zdobywca kilkunastu gwiazdek Michelin z pasją łowcy przygód wyrusza na emocjonujące wyprawy.
Gordon Ramsay: Świat na talerzu (10)
Słynny szef kuchni pozna kulinarne tradycje, kulturę i historię mieszkańców odległych zakątków świata. Zdobywca kilkunastu gwiazdek Michelin z pasją łowcy przygód wyrusza na emocjonujące wyprawy.
O audycji
Gordon Ramsay wyrusza w niezwykłą podróż. Razem z nim odwiedzimy odległe miejsca, poznamy nowe kultury i ich tradycje kulinarne.