Wizyta w centrali browaru. Później widzowie poznają autora sukcesu nowatorskich kulek lodowych. Na koniec odwiedziny w piekarni, która codziennie przygotowuje 80 tys. ciast marchewkowych.
Widzowie dowiedzą się, jak wygląda produkcja popularnego wafelka. Zaglądają do sklepiku, którego pracownicy produkują aż 12 tysięcy bajgli. Przekonają się też, że wykonanie jalebi zajmuje 48 godzin.
Widzowie poznają szczegół pracy maszyn, które biorą udział w tworzeniu m.in. ciasta i lodów. Dowiedzą się też, ile słoików fasoli 'Extreme Beans' jest przyprawionych i marynowanych każdego dnia.
Wizyta w centrali browaru. Później widzowie poznają autora sukcesu nowatorskich kulek lodowych. Na koniec odwiedziny w piekarni, która codziennie przygotowuje 80 tys. ciast marchewkowych.
Na początek rozmowa z prawnukiem twórcy legendarnego bourbona z Kentucky. Później widzowie przekonają się, jak wytwarzane jest mleko czekoladowe. Na koniec kulisy produkcji ręcznie zawijanych burrito, których dziennie powstaje aż milion.
Widzowie będą mieli okazję przekonać się, jak w zaledwie trzy minuty powstaje ramen. Przy produkcji amerykańskich batonów kluczową rolę odgrywają "ośmiornica", "gilotyna" i "oblewarka". Na koniec tajniki ręcznego zaplatania i wypieku chałek.
Zaprezentowane zostaną zbiory, a następnie proces pakowania fasolki szparagowej. Ponadto kulisy produkcji makaronu farfalle. W fabryce używany jest bardzo nowoczesny sprzęt. Na koniec mrożona herbata nasycona kojącym ekstraktem.
Kulisy produkcji owocowego smoothie. Później wizyta w piekarni z Wisconsin, w której każdego dnia powstaje 400 tys. bułeczek cynamonowych. Na koniec widzowie poznają działanie fabryki lodów.
Na początek wizyta w fabryce draży. Później autorzy odwiedzą producenta gotowej mieszanki do wypieku muffinów. Na koniec zakład przetwarzający rocznie dziesięć milionów wiśni.
Wizyta w pewnej amerykańskiej firmie, która dostarcza steki pocztą. Widzowie poznają również producentów dania kuchni cajun. Produkt ten notuje wysokie wyniki sprzedaży od 1889 roku.
Kulisy produkcji frytek, które trafiają do sieci restauracji szybkiej obsługi, oraz mrożonej pizzy. Ponadto wizyta w fabryce słynącej z karmelowego popcornu z dodatkiem orzechów.
Sekrety produkcji najbardziej popularnej musztardy w Stanach Zjednoczonych. Widzowie dowiedzą się ponadto, jak piecze się indyka wypchanego kaczką, która z kolei ma nadzienie z kurczaka.
Kulisy produkcji pysznych ciasteczek, które są później sprzedawane przez amerykańskie harcerki. Ponadto w programie kanapki lodowe o smaku waniliowo-czekoladowym i kieszonki z serem.
Kulisy produkcji dżemu winogronowego. Przysmak ten wytwarzany jest na masową skalę. Ponadto widzowie dowiedzą się, jak powstają precelki w czekoladzie oraz pyszne domowe pierogi.
Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia