Tym razem w programie odkryjemy tajemnice sosu jabłkowego, rocznie produkuje się milion słoików tego przysmaku. Przyjrzymy się też, jak w jednej z najstarszych rodzinnych firm powstają kremowe krówki.
Wizyta w fabryce gumy do żucia Big League Chew. Zobaczymy też, jak przebiega produkcja chrzanu w Baltimore i babeczek, które rozsławił incydent związany z bezpieczeństwem państwa.
Tym razem w programie odkryjemy tajemnice sosu jabłkowego, rocznie produkuje się milion słoików tego przysmaku. Przyjrzymy się też, jak w jednej z najstarszych rodzinnych firm powstają kremowe krówki.
Wizyta na plantacji herbaty. Następnie zajrzymy do fabryki w Los Angeles, gdzie produkowany jest gęsty sos hoisin. Ponieważ zajadają się nim chińscy astronauci, dwukrotnie trafił w kosmos.
W dzisiejszym odcinku odwiedzimy kalifornijski zakład, w którym poznamy sekret przemiany zielonych owoców w krojone czarne oliwki. Dowiemy się również, jak powstają zdrowe lody owocowe.
W odcinku widzowie zobaczą, jak ziemniaki zamieniają się w frytki i jak powstają czekoladowe toffi z migdałami. Następnie wizyta w kalifornijskiej destylarni, gdzie powstaje absynt.
Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia