Fabryki smaku: USA

Fabryki smaku: USA

S02E16 - Paprykowe morze

2.12. 11:00
Nat Geo People
30 minut

W Karolinie Północnej zwiedzamy fabrykę, w której powstają piklowane papryczki pepperoni. Poznamy też sekrety wypieku słynnych nowojorskich bajgli.

Więcej informacji
S02E15

Filety z ryby i corn dogi

7.12. 06:00, Nat Geo People, 30 minut

Filety z ryby i corn dogi

Wizyta w Gloucester w Massachusetts, gdzie w jednej z najstarszych przetwórni Ameryki poznamy sekrety produkcji kwadratowych filetów rybnych.

S02E16

Paprykowe morze

7.12. 06:30, Nat Geo People, 30 minut

Paprykowe morze

W Karolinie Północnej zwiedzamy fabrykę, w której powstają piklowane papryczki pepperoni. Poznamy też sekrety wypieku słynnych nowojorskich bajgli.

Dostępne za 22 godziny
S02E17

Guma do żucia, chrzan i babeczki

14.12. 06:00, Nat Geo People, 30 minut

Guma do żucia, chrzan i babeczki

Wizyta w fabryce gumy do żucia Big League Chew. Zobaczymy też, jak przebiega produkcja chrzanu w Baltimore i babeczek, które rozsławił incydent związany z bezpieczeństwem państwa.

Dostępne za 22 godziny
S02E18

Pensylwańskie skarby

14.12. 06:30, Nat Geo People, 30 minut

Pensylwańskie skarby

Tym razem w programie odkryjemy tajemnice sosu jabłkowego, rocznie produkuje się milion słoików tego przysmaku. Przyjrzymy się też, jak w jednej z najstarszych rodzinnych firm powstają kremowe krówki.

Podobne audycje

Kojak (S5E20): Autor zdjęć: Joe Paxton
CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas (S14E17): Oddana fanka
Dzień na świecie / 12.12.2024, 16:00

O audycji

Polski

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia