Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E04 - Owocowa fala

5.12. 12:00
Nat Geo People
30 minuta

Widzowie zobaczą, jak powstają popularne cukierki w kształcie miniaturowych owoców. Poznają tajniki masowej produkcji czipsów ziemniaczanych oraz prześledzą proces wytwarzania rosołu w puszkach.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
Dostupno za 2 dana
S03E01

Zapach kawy

4.12. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Zapach kawy

Widzowie przekonają się, jak powstają cukierki ciągutki, mielona kawa i sos koktajlowy.

Dostupno za 3 dana
S03E02

Słodkości dla potomności

5.12. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Słodkości dla potomności

Widzowie zobaczą, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W wydaniu o bakławach, drażetkach Candy Buttons, serze feta i jedzeniu dla dzieci.

Dostupno za 3 dana
S03E03

Czas na herbatkę!

5.12. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Czas na herbatkę!

Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji pasty tapenada, bardzo drogich lodów i lizaków Tutti Frutti.

Dostupno za 3 dana
S03E04

Owocowa fala

5.12. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Owocowa fala

Widzowie zobaczą, jak powstają popularne cukierki w kształcie miniaturowych owoców. Poznają tajniki masowej produkcji czipsów ziemniaczanych oraz prześledzą proces wytwarzania rosołu w puszkach.

Dostupno za 3 dana
S03E05

Pyszności albo psikus I

5.12. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Pyszności albo psikus I

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji pewnego wafelka. Odwiedzą mały sklep, w którym powstają bajgle w stylu montrealskim. Widzowie dowiedzą się również, ile godzin zajmuje wykonanie jalebi.

Dostupno za 4 dana
S03E06

Pyszności albo psikus II

6.12. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Pyszności albo psikus II

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji ciasta i lodów. Pokażą, jak ile słoików fasoli "Extreme Beans" marynuje się codziennie i co znajduje się w paczce śnieżnych ciasteczek.

Dostupno za 4 dana
S03E09

Pomarańcza z czekolady

6.12. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Pomarańcza z czekolady

Wizyta w miejscach, w których powstają produkty spożywcze. Twórcy serialu przedstawią proces produkcji tradycyjnych kanadyjskich cukierków i czekoladowych pomarańczy.

S03E20

Czekoladowe kamyki

26.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Czekoladowe kamyki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula.

S03E21

Podwójne uderzenie czekolady

26.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Podwójne uderzenie czekolady

Sos tabasco fermentuje w dębowych beczkach. Zdradzony też zostanie sekret włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych.

S03E22

Wycieczka do Dijon

27.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Wycieczka do Dijon

Kamery śledzą przebieg produkcji musztardy Dijon, kokosowych makaroników i wafli.

S03E23

Puszka pełna orzeźwienia

27.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Puszka pełna orzeźwienia

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają beztłuszczowy grecki jogurt, deserowy krem i słodkie rolady.

S03E24

Powrót do dawnych lat

28.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Powrót do dawnych lat

Kamery śledzą powstawanie produktów spożywczych. W odcinku ciekawostki o gołąbkach, prażonej kukurydzy z solą i cukrem, chipsach z łupinek ziemniaków.

S03E25

Śniadanie to podstawa

28.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Śniadanie to podstawa

Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.

S03E26

Królowa makaronów

29.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Królowa makaronów

Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.

Slične emisije

Fabryki smaku: USA
Wojenne fabryki
Prosto z fabryki

O emisiji

Poljski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.