Fabryki smaku: USA
S02E15 - Filety z ryby i corn dogi
7.12. 06:00
Nat Geo People
30 minut
Wizyta w Gloucester w Massachusetts, gdzie w jednej z najstarszych przetwórni Ameryki poznamy sekrety produkcji kwadratowych filetów rybnych.
Więcej informacjiOdcinki
Dostępne za 2 dni
S02E17
Guma do żucia, chrzan i babeczki
14.12. 06:00, Nat Geo People,
30 minut
Guma do żucia, chrzan i babeczki
Wizyta w fabryce gumy do żucia Big League Chew. Zobaczymy też, jak przebiega produkcja chrzanu w Baltimore i babeczek, które rozsławił incydent związany z bezpieczeństwem państwa.
Dostępne za 2 dni
S02E18
Pensylwańskie skarby
14.12. 06:30, Nat Geo People,
30 minut
Pensylwańskie skarby
Tym razem w programie odkryjemy tajemnice sosu jabłkowego, rocznie produkuje się milion słoików tego przysmaku. Przyjrzymy się też, jak w jednej z najstarszych rodzinnych firm powstają kremowe krówki.
Podobne audycje
O audycji
Polski
Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia