Fabryki smaku: USA

Fabryki smaku: USA

S02E15 - Filety z ryby i corn dogi

7.12. 06:00
Nat Geo People
30 minut

Wizyta w Gloucester w Massachusetts, gdzie w jednej z najstarszych przetwórni Ameryki poznamy sekrety produkcji kwadratowych filetów rybnych.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
S02E15

Filety z ryby i corn dogi

7.12. 06:00, Nat Geo People, 30 minut

Filety z ryby i corn dogi

Wizyta w Gloucester w Massachusetts, gdzie w jednej z najstarszych przetwórni Ameryki poznamy sekrety produkcji kwadratowych filetów rybnych.

S02E16

Paprykowe morze

7.12. 06:30, Nat Geo People, 30 minut

Paprykowe morze

W Karolinie Północnej zwiedzamy fabrykę, w której powstają piklowane papryczki pepperoni. Poznamy też sekrety wypieku słynnych nowojorskich bajgli.

Dostępne za 2 dni
S02E17

Guma do żucia, chrzan i babeczki

14.12. 06:00, Nat Geo People, 30 minut

Guma do żucia, chrzan i babeczki

Wizyta w fabryce gumy do żucia Big League Chew. Zobaczymy też, jak przebiega produkcja chrzanu w Baltimore i babeczek, które rozsławił incydent związany z bezpieczeństwem państwa.

Dostępne za 2 dni
S02E18

Pensylwańskie skarby

14.12. 06:30, Nat Geo People, 30 minut

Pensylwańskie skarby

Tym razem w programie odkryjemy tajemnice sosu jabłkowego, rocznie produkuje się milion słoików tego przysmaku. Przyjrzymy się też, jak w jednej z najstarszych rodzinnych firm powstają kremowe krówki.

S02E24

Śladem herbacianych liści

4.12. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Śladem herbacianych liści

Wizyta na plantacji herbaty. Następnie zajrzymy do fabryki w Los Angeles, gdzie produkowany jest gęsty sos hoisin. Ponieważ zajadają się nim chińscy astronauci, dwukrotnie trafił w kosmos.

S02E25

Oliwki, lody i ciasteczka

4.12. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Oliwki, lody i ciasteczka

W dzisiejszym odcinku odwiedzimy kalifornijski zakład, w którym poznamy sekret przemiany zielonych owoców w krojone czarne oliwki. Dowiemy się również, jak powstają zdrowe lody owocowe.

S02E26

Meksykańskie frytki, toffi i absynt

4.12. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Meksykańskie frytki, toffi i absynt

W odcinku widzowie zobaczą, jak ziemniaki zamieniają się w frytki i jak powstają czekoladowe toffi z migdałami. Następnie wizyta w kalifornijskiej destylarni, gdzie powstaje absynt.

Podobne audycje

Serwis informacyjny, Prognoza pogody / 11.12.2024, 09:30
Złoty interes / 11.12.2024, 08:45

O audycji

Polski

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia