Fabryki smaku
S03E13 - Zakręcone smaki
9.12. 12:30
Nat Geo People
30 minut
Oglądaj
$.nette.flashMessage($el.dataset.message, 'alert-success'))"
data-message="Skopiowano adres URL"
class="tw-flex tw-items-center tw-gap-2 tw-w-full hover:tw-bg-gray-750 tw-whitespace-nowrap tw-py-2.5 tw-px-4"
>
Skopiuj adres URL
Widzowie przekonają się, jak przebiega proces produkcji wielkich lizaków, chińskiej zupy słodko-kwaśnej i czekoladowych jeżyków.
Więcej informacji
Nagraj
Dziel się
$.nette.flashMessage($el.dataset.message, 'alert-success'))"
data-message="Skopiowano adres URL"
class="tw-min-w-[240px] tw-flex tw-items-center tw-gap-2 hover:tw-bg-gray-750 tw-whitespace-nowrap tw-py-2.5 tw-px-4"
>
Skopiuj adres URL
Nagraj serię
9.12. 11:00, Nat Geo People,
30 minut
Słona słodycz
Widzowie przyjrzą się procesowi produkcji sałatki jajeczno-ziemniaczanej i czekolady z chipsami z ziemniaków.
9.12. 11:30, Nat Geo People,
30 minut
Fantastyczne smaki
Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają kwaśne cukierki, bekonowe chipsy z czekoladą i kapusta kiszona.
9.12. 12:00, Nat Geo People,
30 minut
Pikle kontra słodycze
Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają pikle, tabletki musujące i słodkie kulki.
9.12. 12:30, Nat Geo People,
30 minut
Zakręcone smaki
Widzowie przekonają się, jak przebiega proces produkcji wielkich lizaków, chińskiej zupy słodko-kwaśnej i czekoladowych jeżyków.
10.12. 11:00, Nat Geo People,
30 minut
Malinowy raj
Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków - malinowych galaretek oraz kulek z żurawiną i orzechami.
10.12. 11:30, Nat Geo People,
30 minut
Zakręcone frytki
Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają zakręcone frytki, ciasto red velvet i karmelowa pianka żelowa.
10.12. 12:00, Nat Geo People,
30 minut
Jak rybka w maśle
Twórcy odcinka odwiedzają zakłady produkcyjne, w których powstają paluszki rybne, frytki ze słodkich ziemniaków i składnik ciasteczek.
10.12. 12:30, Nat Geo People,
30 minut
Burger idealny
Widzowie zobaczą zakład, w którym każdego dnia powstaje ponad trzy miliony hamburgerów. Dowiedzą się też, jak uzyskuje się charakterystyczny kształt cukrowych łakoci wyglądających jak wstążki.
11.12. 11:00, Nat Geo People,
30 minut
Japońskie smaczki
Widzowie zobaczą, jak w kanadyjskich fabrykach powstają: korzenne piwo, czekoladowe ciastka i sos sojowy Tamari.
11.12. 11:30, Nat Geo People,
30 minut
Co za kęs!
Widzowie przyjrzą się, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku o orzechowym nugacie, żelowych miśkach i jabłkowych czipsach.
11.12. 12:00, Nat Geo People,
30 minut
Czekoladowe kamyki
Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula.
Podwójne uderzenie czekolady
11.12. 12:30, Nat Geo People,
30 minut
Podwójne uderzenie czekolady
Sos tabasco fermentuje w dębowych beczkach. Zdradzony też zostanie sekret włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych.
12.12. 11:00, Nat Geo People,
30 minut
Wycieczka do Dijon
Kamery śledzą przebieg produkcji musztardy Dijon, kokosowych makaroników i wafli.
12.12. 11:30, Nat Geo People,
30 minut
Puszka pełna orzeźwienia
Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają beztłuszczowy grecki jogurt, deserowy krem i słodkie rolady.
O audycji
"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.