Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E15 - Zakręcone frytki

10.12. 11:30
Nat Geo People
30 minuta

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają zakręcone frytki, ciasto red velvet i karmelowa pianka żelowa.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
S02E04

Słodkie wafelki

3.12. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Słodkie wafelki

Autorzy program odkrywają kulisy produkcji popularnych produktów żywnościowych. Tym razem widzowie dowiedzą się, jakie składniki tworzą indyjski deser serowy, jak powstaje wafelek do lodów oraz chrupiące doritos o smaku sera.

S02E05

Plan "Naan"

3.12. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Plan "Naan"

Kolejna odsłona serii poświęconej popularnym produktom żywnościowym. Tym razem autorzy program przyglądają się kulisom powstawania czosnkowych chlebków naan i kanadyjskich ciastek klonowych.

S02E06

Musztarda po obiedzie

4.12. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Musztarda po obiedzie

W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jak powstaje musztarda oraz czekolada z pysznym pomarańczowym nadzieniem. Ponadto przyjrzą się procesowi produkcyjnemu batoników fit. Osoby, które dbają o linię, przekonają się, co naprawdę wchodzi w ich skład.

S02E07

Czary-curry

4.12. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Czary-curry

Autorzy serii pokażą widzom kulisy produkcji aromatycznego sosu hinduskiego. Ponadto przyjrzą się powstawaniu czekoladowych jaj wielkanocnych, neonowych żelków oraz meksykańskiego taco.

S02E08

W pomidorowym sosie

5.12. 04:00, National Geographic, 30 minuta

W pomidorowym sosie

W tym odcinku dowiemy się jak klasyczne lizaki Tootsie Pops zyskują swoje słodkie nadzienie oraz jak powstają keczup i precle. Na zakończenie zaś kamera pokaże proces produkcyjny tradycyjnego włoskiego deseru - tiramisu.

S02E09

Podwójny smak

5.12. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Podwójny smak

Tym razem autorzy serii odwiedzają producentów piwa korzennego, by prześledzić jego proces produkcyjny. Ponadto pokażą, jak powstaje tarta i lizaki wielosmakowe. Na zakończenie widzowie dowiedzą się, jak tworzony jest pewien czekoladowy przysmak.

Dostupno za 23 sata
S02E10

Słodkie słówka

6.12. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Słodkie słówka

Tym razem widzowie przyjrzą się procesowi produkcyjnemu cukierków miętowych oraz słodkich serduszek oprószonych cukrem. Ponadto dowiemy się, jak powstaje owocowy sos chutney.

Dostupno za 23 sata
S02E11

Kolorowa słodycz

6.12. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Kolorowa słodycz

Tym razem dowiemy się, jakiemu procesowi zawdzięcza swój smak mrożona zielona herbata, ponadto przekonamy się, z czego wykonana jest guma Turkish Taffy. Na zakończenie autorzy programu pokażą, co dzieje się z serem mozzarella, zanim trafi na nasze stoły.

Dostupno za 1 dan
S02E12

Zupa w trymiga!

7.12. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Zupa w trymiga!

Kolejna odsłona programu ukazującego kulisy powstawania popularnych produktów żywnościowych. W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jakim procesom poddawane są pyszne nadziewane cukierki z czekoladą, sos barbecue oraz zupa instant z makaronem.

Dostupno za 1 dan
S02E13

Gulasz dla jarosza

7.12. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Gulasz dla jarosza

Kolejne popularne produkty żywnościowe poddane są szczegółowej analizie. Tym razem wśród prezentowanych przekąsek znalazły się amerykańskie galaretki w cukrze, smakowite meksykańskie ciasteczka oraz gulasz wegetariański.

Dostupno za 4 dana
S02E14

Królewska kiełbaska

10.12. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Królewska kiełbaska

Tym razem autorzy serii prześledzą proces powstawania słodkich i kwaśnych lizaków Candy Tree, popularnych krokiecików z mięsem. Na koniec widzowie dowiedzą się, jak słodkie pianki o kształcie kurczaczków z firmy Peeps zyskują swoje bajeczne kolory.

Dostupno za 4 dana
S02E15

Góra fasolek

10.12. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Góra fasolek

Tym razem autorzy programu pokazują, jak powstają pierogi kornwalijskie, koreańskie pierożki. Ponadto widzowie dowiedzą się, jakim składnikom swój smak zawdzięczają słodkie fasolki Jelly Belly.

Dostupno za 5 dana
S02E16

Śniadanie po szkocku

11.12. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Śniadanie po szkocku

Kolejny odcinek program ukazujący proces produkcji popularnych produktów żywnościowych. Widzowie dowiedzą się, jak powstaje fasolka po bretońsku, i odwiedzą linię produkcyjną słynnych cukierków Kerr.

Dostupno za 5 dana
S02E17

Indyjska przekąska

11.12. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Indyjska przekąska

Od poszczególnych składników do gotowego produktu - twórcy programu odkrywają kulisy powstawania popularnych przekąsek. Dowiemy się, jakim dodatkom swój smak zawdzięczają lukrowane ciasteczka.

Dostupno za 6 dana
S02E18

Jak się smaży bez patelni?

12.12. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Jak się smaży bez patelni?

Tym razem odkryjemy jak powstaje burrito, jakim składnikom swój wspaniały smak zawdzięcza smażony ryż z bekonem. Ponadto poznamy proces produkcyjny słodkich wisienek maraschino, które zdobią desery.

Dostupno za 6 dana
S02E19

Smak chleba

12.12. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Smak chleba

Kolejne etapy powstawania popularnych produktów żywnościowych. Tym razem twórcy rozłożą na czynniki pierwsze chleb żytni, a także powszechnie stosowany w Azji dresing imbirowo-marchwiowy.

Slične emisije

Serwis informacyjny, Prognoza pogody / 04.12.2024, 10:30
Top Gear 8 (S1E8): Episode 8

O emisiji

Poljski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.