Restauracje na krańcu świata

Restauracje na krańcu świata

S01E03 - Restauracje na krańcu świata (Kulinarne szaleństwo w Arktyce)

10.12. 08:00
Nat Geo People
60 minut

Wyprawa w arktyczne rejony pozwoli poznać restaurację na jednej z wysp Svalbardu. Rogier zaprezentuje swoje eksperymenty, m.in. sorbet z kimchi, koktajl z ptasich woli i szaszłyki z żołądków pardw.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię

Odcinki

Sezon 1
S01E01

Restauracje na krańcu świata (W panamskiej dziczy)

6.12. 08:00, Nat Geo People, 60 minut

Restauracje na krańcu świata (W panamskiej dziczy)

W lesie mglistym w Panamie działa restauracja Hacienda Mamecillo. Kristen Kish pozna kulisy funkcjonowania tego biznesu i sama postara się pozyskać produkty niezbędne w kuchni, w tym rukiew wodną.

S01E02

Restauracje na krańcu świata (Wyspa smaków)

9.12. 08:00, Nat Geo People, 60 minut

Restauracje na krańcu świata (Wyspa smaków)

Kristen Kish poznaje Carolynn, szefową kuchni w restauracji na wyspie North Haven. Chcą zaproponować gościom dania, które łączą lokalne tradycje z wyrazistymi smakami amerykańskiego Południa.

S01E03

Restauracje na krańcu świata (Kulinarne szaleństwo w Arktyce)

10.12. 08:00, Nat Geo People, 60 minut

Restauracje na krańcu świata (Kulinarne szaleństwo w Arktyce)

Wyprawa w arktyczne rejony pozwoli poznać restaurację na jednej z wysp Svalbardu. Rogier zaprezentuje swoje eksperymenty, m.in. sorbet z kimchi, koktajl z ptasich woli i szaszłyki z żołądków pardw.

S01E04

Brazylijska uczta

11.12. 08:00, Nat Geo People, 60 minut

Brazylijska uczta

W Brazylii Kristen Kish pozna Giselę, która prowadzi światowej klasy restaurację Sem Pressa na pokładzie statku. Szefowa kuchni przy użyciu lokalnych składników tworzy niecodzienne dania.

Podobne audycje

Alarm na lotnisku
Alarm na lotnisku: Brazylia

O audycji

Polski

Razem z Kristen Kish odwiedzamy najodleglejsze zakątki Ziemi, by zobaczyć, jak powstają niezwykłe dania w restauracjach na krańcu świata.