Restauracje na krańcu świata
S01E03 - Restauracje na krańcu świata (Kulinarne szaleństwo w Arktyce)
Wyprawa w arktyczne rejony pozwoli poznać restaurację na jednej z wysp Svalbardu. Rogier zaprezentuje swoje eksperymenty, m.in. sorbet z kimchi, koktajl z ptasich woli i szaszłyki z żołądków pardw.
Więcej informacjiOdcinki
Sezon 1Restauracje na krańcu świata (W panamskiej dziczy)
Restauracje na krańcu świata (W panamskiej dziczy)
W lesie mglistym w Panamie działa restauracja Hacienda Mamecillo. Kristen Kish pozna kulisy funkcjonowania tego biznesu i sama postara się pozyskać produkty niezbędne w kuchni, w tym rukiew wodną.
Restauracje na krańcu świata (Wyspa smaków)
Restauracje na krańcu świata (Wyspa smaków)
Kristen Kish poznaje Carolynn, szefową kuchni w restauracji na wyspie North Haven. Chcą zaproponować gościom dania, które łączą lokalne tradycje z wyrazistymi smakami amerykańskiego Południa.
Restauracje na krańcu świata (Kulinarne szaleństwo w Arktyce)
Restauracje na krańcu świata (Kulinarne szaleństwo w Arktyce)
Wyprawa w arktyczne rejony pozwoli poznać restaurację na jednej z wysp Svalbardu. Rogier zaprezentuje swoje eksperymenty, m.in. sorbet z kimchi, koktajl z ptasich woli i szaszłyki z żołądków pardw.
Brazylijska uczta
Brazylijska uczta
W Brazylii Kristen Kish pozna Giselę, która prowadzi światowej klasy restaurację Sem Pressa na pokładzie statku. Szefowa kuchni przy użyciu lokalnych składników tworzy niecodzienne dania.
Podobne audycje
O audycji
Razem z Kristen Kish odwiedzamy najodleglejsze zakątki Ziemi, by zobaczyć, jak powstają niezwykłe dania w restauracjach na krańcu świata.