Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E21 - Podwójne uderzenie czekolady

11.12. 12:30
Nat Geo People
30 minuta

Sos tabasco fermentuje w dębowych beczkach. Zdradzony też zostanie sekret włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
S03E01

Zapach kawy

4.12. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Zapach kawy

Widzowie przekonają się, jak powstają cukierki ciągutki, mielona kawa i sos koktajlowy.

Dostupno za 7 sati
S03E02

Słodkości dla potomności

5.12. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Słodkości dla potomności

Widzowie zobaczą, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W wydaniu o bakławach, drażetkach Candy Buttons, serze feta i jedzeniu dla dzieci.

Dostupno za 7 sati
S03E03

Czas na herbatkę!

5.12. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Czas na herbatkę!

Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji pasty tapenada, bardzo drogich lodów i lizaków Tutti Frutti.

Dostupno za 8 sati
S03E04

Owocowa fala

5.12. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Owocowa fala

Widzowie zobaczą, jak powstają popularne cukierki w kształcie miniaturowych owoców. Poznają tajniki masowej produkcji czipsów ziemniaczanych oraz prześledzą proces wytwarzania rosołu w puszkach.

Dostupno za 8 sati
S03E05

Pyszności albo psikus I

5.12. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Pyszności albo psikus I

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji pewnego wafelka. Odwiedzą mały sklep, w którym powstają bajgle w stylu montrealskim. Widzowie dowiedzą się również, ile godzin zajmuje wykonanie jalebi.

Dostupno za 1 dan
S03E06

Pyszności albo psikus II

6.12. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Pyszności albo psikus II

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji ciasta i lodów. Pokażą, jak ile słoików fasoli "Extreme Beans" marynuje się codziennie i co znajduje się w paczce śnieżnych ciasteczek.

Dostupno za 1 dan
S03E09

Pomarańcza z czekolady

6.12. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Pomarańcza z czekolady

Wizyta w miejscach, w których powstają produkty spożywcze. Twórcy serialu przedstawią proces produkcji tradycyjnych kanadyjskich cukierków i czekoladowych pomarańczy.

Dostupno za 4 dana
S03E10

Słona słodycz

9.12. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Słona słodycz

Widzowie przyjrzą się procesowi produkcji sałatki jajeczno-ziemniaczanej i czekolady z chipsami z ziemniaków.

Dostupno za 4 dana
S03E11

Fantastyczne smaki

9.12. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Fantastyczne smaki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają kwaśne cukierki, bekonowe chipsy z czekoladą i kapusta kiszona.

Dostupno za 4 dana
S03E12

Pikle kontra słodycze

9.12. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Pikle kontra słodycze

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają pikle, tabletki musujące i słodkie kulki.

Dostupno za 4 dana
S03E13

Zakręcone smaki

9.12. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Zakręcone smaki

Widzowie przekonają się, jak przebiega proces produkcji wielkich lizaków, chińskiej zupy słodko-kwaśnej i czekoladowych jeżyków.

Dostupno za 5 dana
S03E14

Malinowy raj

10.12. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Malinowy raj

Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków - malinowych galaretek oraz kulek z żurawiną i orzechami.

Dostupno za 5 dana
S03E15

Zakręcone frytki

10.12. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Zakręcone frytki

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają zakręcone frytki, ciasto red velvet i karmelowa pianka żelowa.

Dostupno za 5 dana
S03E16

Jak rybka w maśle

10.12. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Jak rybka w maśle

Twórcy odcinka odwiedzają zakłady produkcyjne, w których powstają paluszki rybne, frytki ze słodkich ziemniaków i składnik ciasteczek.

Dostupno za 5 dana
S03E17

Burger idealny

10.12. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Burger idealny

Widzowie zobaczą zakład, w którym każdego dnia powstaje ponad trzy miliony hamburgerów. Dowiedzą się też, jak uzyskuje się charakterystyczny kształt cukrowych łakoci wyglądających jak wstążki.

Dostupno za 6 dana
S03E18

Japońskie smaczki

11.12. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Japońskie smaczki

Widzowie zobaczą, jak w kanadyjskich fabrykach powstają: korzenne piwo, czekoladowe ciastka i sos sojowy Tamari.

Dostupno za 6 dana
S03E19

Co za kęs!

11.12. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Co za kęs!

Widzowie przyjrzą się, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku o orzechowym nugacie, żelowych miśkach i jabłkowych czipsach.

Dostupno za 6 dana
S03E20

Czekoladowe kamyki

11.12. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Czekoladowe kamyki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula.

Dostupno za 6 dana
S03E21

Podwójne uderzenie czekolady

11.12. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Podwójne uderzenie czekolady

Sos tabasco fermentuje w dębowych beczkach. Zdradzony też zostanie sekret włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych.

S03E24

Powrót do dawnych lat

28.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Powrót do dawnych lat

Kamery śledzą powstawanie produktów spożywczych. W odcinku ciekawostki o gołąbkach, prażonej kukurydzy z solą i cukrem, chipsach z łupinek ziemniaków.

S03E25

Śniadanie to podstawa

28.11. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Śniadanie to podstawa

Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.

S03E26

Królowa makaronów

29.11. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Królowa makaronów

Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.

Slične emisije

Serwis informacyjny, Prognoza pogody / 04.12.2024, 10:30
Top Gear 8 (S1E8): Episode 8

O emisiji

Poljski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.