Kulisy produkcji frytek, które trafiają do sieci restauracji szybkiej obsługi, oraz mrożonej pizzy. Ponadto wizyta w fabryce słynącej z karmelowego popcornu z dodatkiem orzechów.
Widzowie dowiedzą się, jak wygląda produkcja popularnego wafelka. Zaglądają do sklepiku, którego pracownicy produkują aż 12 tysięcy bajgli. Przekonają się też, że wykonanie jalebi zajmuje 48 godzin.
Widzowie poznają szczegół pracy maszyn, które biorą udział w tworzeniu m.in. ciasta i lodów. Dowiedzą się też, ile słoików fasoli 'Extreme Beans' jest przyprawionych i marynowanych każdego dnia.
Zaprezentowane zostaną zbiory, a następnie proces pakowania fasolki szparagowej. Ponadto kulisy produkcji makaronu farfalle. W fabryce używany jest bardzo nowoczesny sprzęt. Na koniec mrożona herbata nasycona kojącym ekstraktem.
Kulisy produkcji owocowego smoothie. Później wizyta w piekarni z Wisconsin, w której każdego dnia powstaje 400 tys. bułeczek cynamonowych. Na koniec widzowie poznają działanie fabryki lodów.
Na początek wizyta w fabryce draży. Później autorzy odwiedzą producenta gotowej mieszanki do wypieku muffinów. Na koniec zakład przetwarzający rocznie dziesięć milionów wiśni.
Wizyta w pewnej amerykańskiej firmie, która dostarcza steki pocztą. Widzowie poznają również producentów dania kuchni cajun. Produkt ten notuje wysokie wyniki sprzedaży od 1889 roku.
Kulisy produkcji frytek, które trafiają do sieci restauracji szybkiej obsługi, oraz mrożonej pizzy. Ponadto wizyta w fabryce słynącej z karmelowego popcornu z dodatkiem orzechów.
Sekrety produkcji najbardziej popularnej musztardy w Stanach Zjednoczonych. Widzowie dowiedzą się ponadto, jak piecze się indyka wypchanego kaczką, która z kolei ma nadzienie z kurczaka.
Kulisy produkcji pysznych ciasteczek, które są później sprzedawane przez amerykańskie harcerki. Ponadto w programie kanapki lodowe o smaku waniliowo-czekoladowym i kieszonki z serem.
Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.
Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.
Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia