Fabryki smaku: USA

Fabryki smaku: USA

S01E16 - Frytki i mrożona pizza

14.12. 12:00
Nat Geo People
30 minut

Kulisy produkcji frytek, które trafiają do sieci restauracji szybkiej obsługi, oraz mrożonej pizzy. Ponadto wizyta w fabryce słynącej z karmelowego popcornu z dodatkiem orzechów.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
S02E17

Guma do żucia, chrzan i babeczki

14.12. 06:00, Nat Geo People, 30 minut

Guma do żucia, chrzan i babeczki

Wizyta w fabryce gumy do żucia Big League Chew. Zobaczymy też, jak przebiega produkcja chrzanu w Baltimore i babeczek, które rozsławił incydent związany z bezpieczeństwem państwa.

S02E18

Pensylwańskie skarby

14.12. 06:30, Nat Geo People, 30 minut

Pensylwańskie skarby

Tym razem w programie odkryjemy tajemnice sosu jabłkowego, rocznie produkuje się milion słoików tego przysmaku. Przyjrzymy się też, jak w jednej z najstarszych rodzinnych firm powstają kremowe krówki.

Dostępne za 6 dni
S02E19

Pączki i bułeczki

21.12. 06:00, Nat Geo People, 29 minut

Pączki i bułeczki

W dzisiejszym odcinku twórcy serii odwiedzą olbrzymią piekarnię w Pensylwanii. Z linii produkcyjnej co sekundę zjeżdża tu 28 pączków, co daje imponującą liczbę 600 milionów ciastek rocznie.

Dostępne za 6 dni
S02E20

Ser i lody sernikowe

21.12. 06:29, Nat Geo People, 31 minut

Ser i lody sernikowe

Widzowie przekonają się, jak przygotowywany jest deser serwowany w najstarszej amerykańskiej sieci fast foodów - serniczek na patyku. Każdy z nich jest ręcznie zanurzany w czekoladzie.

Podobne audycje

Fabryki smaku
Wojenne fabryki
Prosto z fabryki

O audycji

Polski

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia