Fabryki smaku

Fabryki smaku

S04E09 - Wymarzone naleśniki

17.12. 11:30
Nat Geo People
30 minut

Wizyta w fabryce, która codziennie produkuje aż 70 milionów wyśmienitych czekoladek. W programie także kulisy powstawania crepini, które stanowią połączenie francuskich naleśników z blinami.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
Dostępne za 1 dzień
S04E01

Ciasto niespodzianka

13.12. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Ciasto niespodzianka

Zobaczmy, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. W programie także o ciastkach na patyku i roladach z kremem.

Dostępne za 1 dzień
S04E02

Złote sztabki

13.12. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Złote sztabki

Kamera podgląda, jak powstają nasze ulubione przysmaki. W odcinku o syropie klonowym i chipsach z polenty.

Dostępne za 1 dzień
S04E03

Wstrząśnięte, niezmieszane

13.12. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Wstrząśnięte, niezmieszane

Dowiemy się, jak powstają gotowe zestawy do robienia smoothies, czekoladowe batoniki z solonymi migdałami oraz nietopiący się ser.

Dostępne za 4 dni
S04E04

Wirujące brokuły

16.12. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Wirujące brokuły

Przyjrzymy się produkcji lodów z kruchymi ciasteczkami, pianek prawoślazowych i surówki z brokułów.

Dostępne za 4 dni
S04E05

Cynamonowy raj

16.12. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Cynamonowy raj

Przyjrzyjmy się jak powstają nasze ulubione przysmaki, napoje gazowane oraz płatki śniadaniowe. Ponadto, dowiemy się jak powstał przepis na wegański majonez.

Dostępne za 4 dni
S04E06

Makaron na rauszu

16.12. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Makaron na rauszu

Zobaczymy w jaki sposób dwoje braci stworzyło organiczną wersję palucha serowego oraz w jaki sposób dodatek wódki pomaga wydobyć smak sosu pomidorowego z aromatem bekonu.

Dostępne za 4 dni
S04E07

Światła, kamera, popcorn

16.12. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Światła, kamera, popcorn

Poznamy tajniki produkcji tortilli, która najpierw trafia do pieca, a dopiero później smaży się w głębokim oleju. Dowiemy się również, jak wygląda produkcja popcornu przeznaczonego do podgrzewania w mikrofalówce.

Dostępne za 5 dni
S04E08

Tofu na nowo

17.12. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Tofu na nowo

Kulisy produkcji trójczekoladowego sernika i chrupiących frytek ze słodkich ziemniaków. Ponadto historia wypieku krakersów w kształcie różnych zwierzątek. Na koniec tofu w nowym wydaniu. Z dania bez wyrazu stanie się słodko-pikantnym rarytasem.

Dostępne za 5 dni
S04E09

Wymarzone naleśniki

17.12. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Wymarzone naleśniki

Wizyta w fabryce, która codziennie produkuje aż 70 milionów wyśmienitych czekoladek. W programie także kulisy powstawania crepini, które stanowią połączenie francuskich naleśników z blinami.

Dostępne za 5 dni
S04E10

Gra w zielone

17.12. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Gra w zielone

Tym razem wszystko o produkcji pakowanych naleśników i chipsów warzywnych.

Dostępne za 5 dni
S04E11

Góra smakołyków

17.12. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Góra smakołyków

Proces przetwarzania składników w produkt spożywczy jest fascynujący. Tym razem widzowie przekonają się, jak powstają sosy do makaronu i ciastka z masłem orzechowym.

Dostępne za 6 dni
S04E12

Wszystkie warstwy tajemnicy

18.12. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Wszystkie warstwy tajemnicy

Reporterzy odwiedzają nowoczesną fabrykę, w której produkuje się 1,5 miliarda czekoladowych trufli rocznie. Pokazują, jak powstają bezglutenowe muffiny. Zdradzają tajemnicę chrupek serowych.

Dostępne za 6 dni
S04E13

Znikające ciastka

18.12. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Znikające ciastka

Widzowie zobaczą, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. Tym razem prześledzą proces powstawania słodkiej herbaty czai, kokosów i kakao.

Dostępne za 6 dni
S04E14

Słodkie świnki

18.12. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Słodkie świnki

Co 12 godzin produkowane są blisko 82 tysiące litrów lodów z czekoladą oraz ciasteczkami. Zobaczymy jak to wygląda. W programie również o produkcji czekoladek Truffle Pig w kształcie świnek.

Dostępne za 6 dni
S04E15

Naindyczone tofu

18.12. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Naindyczone tofu

Indyk z tofu to wegetariańska propozycja na Święto Dziękczynienia. W programie też historia przyjaciół, którzy stworzyli zdrowe batony. Ponadto wizyta w fabryce produkującej znany napój dla dzieci.

O audycji

Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.