Fabryki smaku: USA
S01E22 - Fabryki smaku (Skuś się na miso)
W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.
Więcej informacjiOdcinki
Fasolka, makaron i herbata
Zaprezentowane zostaną zbiory, a następnie proces pakowania fasolki szparagowej. Ponadto kulisy produkcji makaronu farfalle. W fabryce używany jest bardzo nowoczesny sprzęt. Na koniec mrożona herbata nasycona kojącym ekstraktem.
Frytki i mrożona pizza
Frytki i mrożona pizza
Kulisy produkcji frytek, które trafiają do sieci restauracji szybkiej obsługi, oraz mrożonej pizzy. Ponadto wizyta w fabryce słynącej z karmelowego popcornu z dodatkiem orzechów.
Pieczeń drobiowa i musztarda
Pieczeń drobiowa i musztarda
Sekrety produkcji najbardziej popularnej musztardy w Stanach Zjednoczonych. Widzowie dowiedzą się ponadto, jak piecze się indyka wypchanego kaczką, która z kolei ma nadzienie z kurczaka.
Kosmiczne menu
Kosmiczne menu
Autorzy serii zdradzą, jakie źródło białka preferują astronauci. Ponadto kulisy produkcji cukru w kostkach i historia pewnej słodkiej pomyłki.
Słone, słodkie, pyszne
Słone, słodkie, pyszne
Kulisy produkcji pysznych ciasteczek, które są później sprzedawane przez amerykańskie harcerki. Ponadto w programie kanapki lodowe o smaku waniliowo-czekoladowym i kieszonki z serem.
Fabryki smaku (Orzech do zgryzienia)
Fabryki smaku (Orzech do zgryzienia)
Pewna firma z Arkansas od 1933 r. doskonali swój słynny przepis na masło orzechowe. Z fabryki w Kalifornii każdego dnia wyjeżdżają ciężarówki pełne słynnego włoskiego dania - bakłażana pod parmezanem.
Fabryki smaku (Skuś się na miso)
Fabryki smaku (Skuś się na miso)
W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.
Fabryki smaku (Marynaty i inne sztuczki)
Fabryki smaku (Marynaty i inne sztuczki)
Wszystko o przekąsce Bombay Mix i zupie grzybowej.
Fabryki smaku (Królowa makaronów)
Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.
Podobne audycje
O audycji
Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia