Fabryki smaku

Fabryki smaku

S02E07 - Czary-curry

4.12. 04:30
National Geographic
30 minuta

Autorzy serii pokażą widzom kulisy produkcji aromatycznego sosu hinduskiego. Ponadto przyjrzą się powstawaniu czekoladowych jaj wielkanocnych, neonowych żelków oraz meksykańskiego taco.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
Dostupno za 1 dan
S02E05

Plan "Naan"

3.12. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Plan "Naan"

Kolejna odsłona serii poświęconej popularnym produktom żywnościowym. Tym razem autorzy program przyglądają się kulisom powstawania czosnkowych chlebków naan i kanadyjskich ciastek klonowych.

Dostupno za 2 dana
S02E06

Musztarda po obiedzie

4.12. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Musztarda po obiedzie

W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jak powstaje musztarda oraz czekolada z pysznym pomarańczowym nadzieniem. Ponadto przyjrzą się procesowi produkcyjnemu batoników fit. Osoby, które dbają o linię, przekonają się, co naprawdę wchodzi w ich skład.

Dostupno za 2 dana
S02E07

Czary-curry

4.12. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Czary-curry

Autorzy serii pokażą widzom kulisy produkcji aromatycznego sosu hinduskiego. Ponadto przyjrzą się powstawaniu czekoladowych jaj wielkanocnych, neonowych żelków oraz meksykańskiego taco.

Dostupno za 3 dana
S02E08

W pomidorowym sosie

5.12. 04:00, National Geographic, 30 minuta

W pomidorowym sosie

W tym odcinku dowiemy się jak klasyczne lizaki Tootsie Pops zyskują swoje słodkie nadzienie oraz jak powstają keczup i precle. Na zakończenie zaś kamera pokaże proces produkcyjny tradycyjnego włoskiego deseru - tiramisu.

Dostupno za 3 dana
S02E09

Podwójny smak

5.12. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Podwójny smak

Tym razem autorzy serii odwiedzają producentów piwa korzennego, by prześledzić jego proces produkcyjny. Ponadto pokażą, jak powstaje tarta i lizaki wielosmakowe. Na zakończenie widzowie dowiedzą się, jak tworzony jest pewien czekoladowy przysmak.

Dostupno za 4 dana
S02E10

Słodkie słówka

6.12. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Słodkie słówka

Tym razem widzowie przyjrzą się procesowi produkcyjnemu cukierków miętowych oraz słodkich serduszek oprószonych cukrem. Ponadto dowiemy się, jak powstaje owocowy sos chutney.

Dostupno za 4 dana
S02E11

Kolorowa słodycz

6.12. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Kolorowa słodycz

Tym razem dowiemy się, jakiemu procesowi zawdzięcza swój smak mrożona zielona herbata, ponadto przekonamy się, z czego wykonana jest guma Turkish Taffy. Na zakończenie autorzy programu pokażą, co dzieje się z serem mozzarella, zanim trafi na nasze stoły.

Dostupno za 5 dana
S02E12

Zupa w trymiga!

7.12. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Zupa w trymiga!

Kolejna odsłona programu ukazującego kulisy powstawania popularnych produktów żywnościowych. W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jakim procesom poddawane są pyszne nadziewane cukierki z czekoladą, sos barbecue oraz zupa instant z makaronem.

Dostupno za 5 dana
S02E13

Gulasz dla jarosza

7.12. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Gulasz dla jarosza

Kolejne popularne produkty żywnościowe poddane są szczegółowej analizie. Tym razem wśród prezentowanych przekąsek znalazły się amerykańskie galaretki w cukrze, smakowite meksykańskie ciasteczka oraz gulasz wegetariański.

Slične emisije

Fabryki smaku: USA
Wojenne fabryki
Prosto z fabryki

O emisiji

Engleski, Poljski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.