Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E19 - Co za kęs!

28.12. 04:30
National Geographic
30 minut

Widzowie przyjrzą się, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku o orzechowym nugacie, żelowych miśkach i jabłkowych czipsach.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
S02E24

Szarlotka w płynie

17.12. 04:00, National Geographic, 30 minut

Szarlotka w płynie

Co dzieje się z wisienkami, zanim zostaną zatopione w czekoladzie, jakim procesom są poddawane jabłka, z których powstaje sok jabłkowy i w jaki sposób ser staje się częścią pysznego sernika? Na te i inne pytania odpowiedzą autorzy programu w tym odcinku.

S02E25

Domek Świętego Mikołaja

17.12. 04:30, National Geographic, 30 minut

Domek Świętego Mikołaja

Tym razem w programie kulisy procesu produkcji świątecznych przysmaków. Twórcy programu sprawdzą, jak powstaje keks, czekoladowy mikołaj, napój świąteczny oraz domki z piernika.

S02E26

Świąteczne menu

18.12. 04:00, National Geographic, 30 minut

Świąteczne menu

Kolejny odcinek poświęcony przysmakom, które trafiają na nasze stoły w czasie świąt. Tym razem autorzy programu przyjrzą się procesom produkcyjnym, jakie towarzyszom wyrobowi lasek cukrowych.

Podobne audycje

Policjanci z sąsiedztwa (S4E24): Odcinek 24

O audycji

Angielski, Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.