Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E03 - Czas na herbatkę!

25.5. 12:00
Nat Geo People
30 minut

Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji pasty tapenada, bardzo drogich lodów i lizaków Tutti Frutti.

Więcej informacji
Dostępne za 2 dni
S04E01

Ciasto niespodzianka

5.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Ciasto niespodzianka

Zobaczmy, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. W programie także o ciastkach na patyku i roladach z kremem.

Dostępne za 2 dni
S04E02

Złote sztabki

5.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Złote sztabki

Kamera podgląda, jak powstają nasze ulubione przysmaki. W odcinku o syropie klonowym i chipsach z polenty.

Dostępne za 2 dni
S04E03

Wstrząśnięte, niezmieszane

5.7. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Wstrząśnięte, niezmieszane

Dowiemy się, jak powstają gotowe zestawy do robienia smoothies, czekoladowe batoniki z solonymi migdałami oraz nietopiący się ser.

Dostępne za 3 dni
S04E04

Wirujące brokuły

6.7. 13:30, Nat Geo People, 30 minut

Wirujące brokuły

Przyjrzymy się produkcji lodów z kruchymi ciasteczkami, pianek prawoślazowych i surówki z brokułów.

Dostępne za 5 dni
S04E05

Cynamonowy raj

8.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Cynamonowy raj

Przyjrzyjmy się jak powstają nasze ulubione przysmaki, napoje gazowane oraz płatki śniadaniowe. Ponadto, dowiemy się jak powstał przepis na wegański majonez.

Dostępne za 5 dni
S04E06

Makaron na rauszu

8.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Makaron na rauszu

Zobaczymy w jaki sposób dwoje braci stworzyło organiczną wersję palucha serowego oraz w jaki sposób dodatek wódki pomaga wydobyć smak sosu pomidorowego z aromatem bekonu.

Dostępne za 5 dni
S04E07

Światła, kamera, popcorn

8.7. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Światła, kamera, popcorn

Poznamy tajniki produkcji tortilli, która najpierw trafia do pieca, a dopiero później smaży się w głębokim oleju. Dowiemy się również, jak wygląda produkcja popcornu przeznaczonego do podgrzewania w mikrofalówce.

Dostępne za 6 dni
S04E08

Tofu na nowo

9.7. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Tofu na nowo

Kulisy produkcji trójczekoladowego sernika i chrupiących frytek ze słodkich ziemniaków. Ponadto historia wypieku krakersów w kształcie różnych zwierzątek. Na koniec tofu w nowym wydaniu. Z dania bez wyrazu stanie się słodko-pikantnym rarytasem.

Dostępne za 6 dni
S04E09

Wymarzone naleśniki

9.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Wymarzone naleśniki

Wizyta w fabryce, która codziennie produkuje aż 70 milionów wyśmienitych czekoladek. W programie także kulisy powstawania crepini, które stanowią połączenie francuskich naleśników z blinami.

Dostępne za 6 dni
S04E10

Gra w zielone

9.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Gra w zielone

Tym razem wszystko o produkcji pakowanych naleśników i chipsów warzywnych.

Dostępne za 6 dni
S04E11

Góra smakołyków

9.7. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Góra smakołyków

Proces przetwarzania składników w produkt spożywczy jest fascynujący. Tym razem widzowie przekonają się, jak powstają sosy do makaronu i ciastka z masłem orzechowym.

Dostępne za 7 dni
S04E21

Mali smakosze

10.7. 04:00, National Geographic, 30 minut

Mali smakosze

Firma przygotowująca posiłki dla dzieci musi nie tylko przestrzegać rygorystycznych przepisów, a także trafić w gust maluchów. Jej pracownicy ratują sytuację, gdy zupa jest zbyt mocno doprawiona.

Dostępne za 7 dni
S04E22

Festiwal food trucków

10.7. 04:30, National Geographic, 30 minut

Festiwal food trucków

Specjaliści od tacos będą musieli nakarmić tysiąc gości festiwalu. Pierwsze niepowodzenia odbierają pewność siebie kucharzom. Z kolei cukiernicy z Toronto przyjmują zlecenie z klubu golfowego.

Podobne audycje

Serwis informacyjny, Prognoza pogody / 02.07.2024, 10:30
Celnicy / 02.07.2024, 10:25

O audycji

Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.