Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E09 - Pomarańcza z czekolady

1.6. 13:00
Nat Geo People
30 minut

Wizyta w miejscach, w których powstają produkty spożywcze. Twórcy serialu przedstawią proces produkcji tradycyjnych kanadyjskich cukierków i czekoladowych pomarańczy.

Więcej informacji
S01E08

Odyseja smaku

1.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Odyseja smaku

Wizyta w fabryce, gdzie ziarna kakaowca są łączone z imbirem, limonką i kokosem, by powstały trufle. Następnie zobaczymy maszynę wytwarzającą ponad 10 tysięcy ekologicznych kapsułek z kawą na godzinę.

S01E09

Dania z ikrą

2.8. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Dania z ikrą

Przyjrzyjmy się, jak jeden jesiotr jest w stanie wyprodukować miskę kawioru o wartości 12 000 dolarów. Dowiemy się też, jak powstają legendarne czekoladowe trufle z winem.

S01E10

Nieoczywiste połączenie

2.8. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Nieoczywiste połączenie

Tym razem dowiemy się, jak przebiega produkcja legendarnych przekąsek z serem i masłem orzechowym i jak podczas jednej zmiany w fabryce można wyprodukować 1,5 miliona pierogów z jagodami.

S01E11

Poczuj miętę do lukrecji

2.8. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Poczuj miętę do lukrecji

Widzowie zobaczą, w jaki sposób błąd przyczynił się do popularności miękkich cukierków "Australian style", a także jak powstają chipsy z bananów.

S01E12

Jak po maśle

2.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Jak po maśle

Widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcji babeczek z masłem orzechowym, babki piaskowej oraz sosów do gotowania kurczaka.

S01E13

Płatki i czekoladki

5.8. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Płatki i czekoladki

Widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcji słynnych, ekologicznych płatków śniadaniowych, pysznych malinowych słodyczy, a także chipsów o smaku bajgli.

S01E14

Wiśnie z tradycjami

5.8. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Wiśnie z tradycjami

Receptura wiśniowych cukierków na kaszel nie zmieniła się od ponad wieku. Każdego dnia produkowanych jest prawie 5 mln drażetek. Twórcy odcinka poznają również sekret czekoladek z masłem orzechowym.

S01E15

Alfabet na śniadanie

5.8. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Alfabet na śniadanie

Widzowie zobaczą, jak powstają legendarne płatki śniadaniowe, czarny makaron fettucine i gumowate brzoskwiniowe żelki.

S01E16

Cynamonowe bułeczki

5.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Cynamonowe bułeczki

Tym razem widzowie zobaczą, jak powstają mrożone serniki truskawkowe, karmelki z solą morską i batoniki bez alergenów.

S01E17

Słodko-gorzki

6.8. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Słodko-gorzki

Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji kukurydzianych batoników z czekoladą, sushi i słynnych owocowych żelków Goodies.

S01E18

Gotowi na galaretkę

3.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Gotowi na galaretkę

Widzowie przyjrzą się temu, jak powstają ulubione przysmaki. Tym razem prześledzą proces produkcji pierogów z Szanghaju i owocowych lodów.

S01E19

Kanapkowy koszmar

6.8. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Kanapkowy koszmar

Na jarmarku w Sacramento zawsze zjawiają się tłumy. Szef kuchni chce zaproponować gościom klasyczną kanapkę. Bułki się przypalają, zamówione mięso nie dociera, a pomidory okazują się niedojrzałe.

S01E20

Wypieki na Dzień Matki

6.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Wypieki na Dzień Matki

W jednym z hoteli odbędzie się brunch z okazji Dnia Matki. O wypieki ma zadbać rodzinna piekarnia z Toronto. Gdy pracownicy kończą nocną zmianę, organizatorzy domagają się kolejnej partii bajgli.

Dostępne za 2 dni
S01E24

Pomidorowa pasja

10.8. 13:30, Nat Geo People, 30 minut

Pomidorowa pasja

Tajemnice produkcji sosu pomidorowego i jogurtu w tubkach.

Podobne audycje

Fabryki smaku: USA
Fabryki smaku (S1E8): Odyseja smaku

O audycji

Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.