Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E09 - Pomarańcza z czekolady

1.6. 13:00
Nat Geo People
30 minut

Wizyta w miejscach, w których powstają produkty spożywcze. Twórcy serialu przedstawią proces produkcji tradycyjnych kanadyjskich cukierków i czekoladowych pomarańczy.

Więcej informacji
S02E04

Para buch!

7.8. 04:00, National Geographic, 29 minut

Para buch!

Wizyta w zakładach produkcyjnych, gdzie powstają popularne artykuły spożywcze. Tym razem są to: kanadyjskie piwo, pieczone kaczki i jagody w czekoladzie.

S02E05

Plan "Naan"

7.8. 04:29, National Geographic, 31 minut

Plan "Naan"

Kolejna odsłona serii poświęconej popularnym produktom żywnościowym. Tym razem autorzy program przyglądają się kulisom powstawania czosnkowych chlebków naan i kanadyjskich ciastek klonowych.

Dostępne za 4 dni
S02E12

Zupa w trymiga!

13.8. 04:00, National Geographic, 28 minut

Zupa w trymiga!

Kolejna odsłona programu ukazującego kulisy powstawania popularnych produktów żywnościowych. W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jakim procesom poddawane są pyszne nadziewane cukierki z czekoladą, sos barbecue oraz zupa instant z makaronem.

Dostępne za 4 dni
S02E15

Góra fasolek

13.8. 04:28, National Geographic, 32 minuty

Góra fasolek

Tym razem autorzy programu pokazują, jak powstają pierogi kornwalijskie, koreańskie pierożki. Ponadto widzowie dowiedzą się, jakim składnikom swój smak zawdzięczają słodkie fasolki Jelly Belly.

Dostępne za 5 dni
S02E16

Śniadanie po szkocku

14.8. 04:00, National Geographic, 29 minut

Śniadanie po szkocku

Kolejny odcinek program ukazujący proces produkcji popularnych produktów żywnościowych. Widzowie dowiedzą się, jak powstaje fasolka po bretońsku, i odwiedzą linię produkcyjną słynnych cukierków Kerr.

Podobne audycje

Fabryki smaku: USA
Fabryki smaku (S1E8): Odyseja smaku

O audycji

Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.