Fabryki smaku

Fabryki smaku

S01E07 - Wegańskie słodkości

8.6. 06:00
Nat Geo People
30 minuta

Przyjrzyjmy się, jak powstaje owocowa skórka, serowe przekąski z zsiadłego mleka i meksykański sos guacamole.

Dodatne informacije
S01E01

Cała masa lukrecji

26.6. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Cała masa lukrecji

Widzowie zobaczą , jak przebiega proces produkcyjny cukierków z czerwoną lukrecją, tłustego majonezu, ostrego sosu sriracha oraz tureckich placków börek.

S01E02

Azja w Kanadzie

26.6. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Azja w Kanadzie

Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji słodkich wiśniowych ciągutek, makaronu rurek i serniczków z żurawiną.

Dostupno za 7 sati
S01E03

Słodki jak miód

27.6. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Słodki jak miód

Widzowie zobaczą, jak powstaje miód. Dowiedzą się także, jak przebiega proces wypieku chleba z pełnoziarnistej mąki pszenicznej i pysznych ciasteczek w kształcie szachownicy.

Dostupno za 8 sati
S01E04

Tęczowe słoneczniki

27.6. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Tęczowe słoneczniki

Kamery śledzą, jak na półki sklepowe trafiają następujące produkty: pyszne tęczowe cukierki, ocet ryżowy i wyśmienite karmelki.

Dostupno za 1 dan
S01E05

Makaronowy zawrót głowy

28.6. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Makaronowy zawrót głowy

Widzowie zobaczą, jak powstają pożywne cannelloni, makaron ryżowy, a także jak piękne pomarańczowe dynie piżmowe zamieniają się w puree.

Dostupno za 1 dan
S01E06

Złoto w płynie

28.6. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Złoto w płynie

Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcyjny prażonej kukurydzy z masłem toffi almond roca i jak powstaje słynny syrop klonowy.

Dostupno za 2 dana
S01E07

Wegańskie słodkości

29.6. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Wegańskie słodkości

Przyjrzyjmy się, jak powstaje owocowa skórka, serowe przekąski z zsiadłego mleka i meksykański sos guacamole.

Dostupno za 2 dana
S01E08

Odyseja smaku

29.6. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Odyseja smaku

Wizyta w fabryce, gdzie ziarna kakaowca są łączone z imbirem, limonką i kokosem, by powstały trufle. Następnie zobaczymy maszynę wytwarzającą ponad 10 tysięcy ekologicznych kapsułek z kawą na godzinę.

Dostupno za 5 dana
S01E09

Dania z ikrą

2.7. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Dania z ikrą

Przyjrzyjmy się, jak jeden jesiotr jest w stanie wyprodukować miskę kawioru o wartości 12 000 dolarów. Dowiemy się też, jak powstają legendarne czekoladowe trufle z winem.

Dostupno za 5 dana
S01E10

Nieoczywiste połączenie

2.7. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Nieoczywiste połączenie

Tym razem dowiemy się, jak przebiega produkcja legendarnych przekąsek z serem i masłem orzechowym i jak podczas jednej zmiany w fabryce można wyprodukować 1,5 miliona pierogów z jagodami.

S01E11

Poczuj miętę do lukrecji

22.6. 06:00, Nat Geo People, 30 minuta

Poczuj miętę do lukrecji

Widzowie zobaczą, w jaki sposób błąd przyczynił się do popularności miękkich cukierków "Australian style", a także jak powstają chipsy z bananów.

S01E12

Jak po maśle

22.6. 06:30, Nat Geo People, 30 minuta

Jak po maśle

Widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcji babeczek z masłem orzechowym, babki piaskowej oraz sosów do gotowania kurczaka.

Dostupno za 2 dana
S01E13

Płatki i czekoladki

29.6. 06:00, Nat Geo People, 30 minuta

Płatki i czekoladki

Widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcji słynnych, ekologicznych płatków śniadaniowych, pysznych malinowych słodyczy, a także chipsów o smaku bajgli.

Dostupno za 2 dana
S01E14

Wiśnie z tradycjami

29.6. 06:30, Nat Geo People, 30 minuta

Wiśnie z tradycjami

Receptura wiśniowych cukierków na kaszel nie zmieniła się od ponad wieku. Każdego dnia produkowanych jest prawie 5 mln drażetek. Twórcy odcinka poznają również sekret czekoladek z masłem orzechowym.

S01E21

Orzech do zgryzienia

21.6. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Orzech do zgryzienia

Pewna firma z Arkansas od 1933 r. doskonali swój słynny przepis na masło orzechowe. Z fabryki w Kalifornii każdego dnia wyjeżdżają ciężarówki pełne słynnego włoskiego dania - bakłażana pod parmezanem.

S01E22

Skuś się na miso

21.6. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Skuś się na miso

W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.

S01E23

Marynaty i inne sztuczki

22.6. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Marynaty i inne sztuczki

Wszystko o przekąsce Bombay Mix i zupie grzybowej.

S01E24

Pomidorowa pasja

22.6. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Pomidorowa pasja

Tajemnice produkcji sosu pomidorowego i jogurtu w tubkach.

S01E25

Szarlotki i babeczki

25.6. 04:00, National Geographic, 30 minuta

Szarlotki i babeczki

Szczegóły dotyczące ulubionych przysmaków. W odcinku wszystko o sałatce Cezar i smażonym ryżu.

S01E26

Pikantna przyjemność

25.6. 04:30, National Geographic, 30 minuta

Pikantna przyjemność

Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.

Slične emisije

Serwis informacyjny, Prognoza pogody / 26.06.2024, 13:30

O emisiji

Poljski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.