Fabryki smaku

Fabryki smaku

S04E25 - Awaria chłodzenia

19.6. 12:00
Nat Geo People
30 minutes

Rybacy z Luizjany walczą o uznanie specjalistów od owoców morza. Krewetki są zamrażane już na pokładzie. Firma cateringowa z Toronto przygotowuje tysiące posiłków dla pasażerów linii lotniczych.

More information
Available in 2 days
S04E01

Ciasto niespodzianka

5.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minutes

Ciasto niespodzianka

Zobaczmy, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. W programie także o ciastkach na patyku i roladach z kremem.

Available in 2 days
S04E02

Złote sztabki

5.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Złote sztabki

Kamera podgląda, jak powstają nasze ulubione przysmaki. W odcinku o syropie klonowym i chipsach z polenty.

Available in 2 days
S04E03

Wstrząśnięte, niezmieszane

5.7. 12:30, Nat Geo People, 30 minutes

Wstrząśnięte, niezmieszane

Dowiemy się, jak powstają gotowe zestawy do robienia smoothies, czekoladowe batoniki z solonymi migdałami oraz nietopiący się ser.

Available in 3 days
S04E04

Wirujące brokuły

6.7. 13:30, Nat Geo People, 30 minutes

Wirujące brokuły

Przyjrzymy się produkcji lodów z kruchymi ciasteczkami, pianek prawoślazowych i surówki z brokułów.

Available in 5 days
S04E05

Cynamonowy raj

8.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minutes

Cynamonowy raj

Przyjrzyjmy się jak powstają nasze ulubione przysmaki, napoje gazowane oraz płatki śniadaniowe. Ponadto, dowiemy się jak powstał przepis na wegański majonez.

Available in 5 days
S04E06

Makaron na rauszu

8.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Makaron na rauszu

Zobaczymy w jaki sposób dwoje braci stworzyło organiczną wersję palucha serowego oraz w jaki sposób dodatek wódki pomaga wydobyć smak sosu pomidorowego z aromatem bekonu.

Available in 5 days
S04E07

Światła, kamera, popcorn

8.7. 12:30, Nat Geo People, 30 minutes

Światła, kamera, popcorn

Poznamy tajniki produkcji tortilli, która najpierw trafia do pieca, a dopiero później smaży się w głębokim oleju. Dowiemy się również, jak wygląda produkcja popcornu przeznaczonego do podgrzewania w mikrofalówce.

Available in 6 days
S04E08

Tofu na nowo

9.7. 11:00, Nat Geo People, 30 minutes

Tofu na nowo

Kulisy produkcji trójczekoladowego sernika i chrupiących frytek ze słodkich ziemniaków. Ponadto historia wypieku krakersów w kształcie różnych zwierzątek. Na koniec tofu w nowym wydaniu. Z dania bez wyrazu stanie się słodko-pikantnym rarytasem.

Available in 6 days
S04E09

Wymarzone naleśniki

9.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minutes

Wymarzone naleśniki

Wizyta w fabryce, która codziennie produkuje aż 70 milionów wyśmienitych czekoladek. W programie także kulisy powstawania crepini, które stanowią połączenie francuskich naleśników z blinami.

Available in 6 days
S04E10

Gra w zielone

9.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Gra w zielone

Tym razem wszystko o produkcji pakowanych naleśników i chipsów warzywnych.

Similar shows

Serwis informacyjny, Prognoza pogody / 02.07.2024, 10:30
Celnicy / 02.07.2024, 10:25

About show

Polish

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.