Fabryki smaku: USA

Fabryki smaku: USA

S01E01 - Słodkie przyjemności i mięsne uciechy

20.6. 11:00
Nat Geo People
30 minut

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia

Więcej informacji
S01E14

Wiśnie i muffiny

25.6. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Wiśnie i muffiny

Na początek wizyta w fabryce draży. Później autorzy odwiedzą producenta gotowej mieszanki do wypieku muffinów. Na koniec zakład przetwarzający rocznie dziesięć milionów wiśni.

S01E15

Steki i ryż

25.6. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Steki i ryż

Wizyta w pewnej amerykańskiej firmie, która dostarcza steki pocztą. Widzowie poznają również producentów dania kuchni cajun. Produkt ten notuje wysokie wyniki sprzedaży od 1889 roku.

S01E16

Frytki i mrożona pizza

25.6. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Frytki i mrożona pizza

Kulisy produkcji frytek, które trafiają do sieci restauracji szybkiej obsługi, oraz mrożonej pizzy. Ponadto wizyta w fabryce słynącej z karmelowego popcornu z dodatkiem orzechów.

S01E17

Pieczeń drobiowa i musztarda

25.6. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Pieczeń drobiowa i musztarda

Sekrety produkcji najbardziej popularnej musztardy w Stanach Zjednoczonych. Widzowie dowiedzą się ponadto, jak piecze się indyka wypchanego kaczką, która z kolei ma nadzienie z kurczaka.

S01E18

Kosmiczne menu

26.6. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Kosmiczne menu

Autorzy serii zdradzą, jakie źródło białka preferują astronauci. Ponadto kulisy produkcji cukru w kostkach i historia pewnej słodkiej pomyłki.

S01E19

Słone, słodkie, pyszne

26.6. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Słone, słodkie, pyszne

Kulisy produkcji pysznych ciasteczek, które są później sprzedawane przez amerykańskie harcerki. Ponadto w programie kanapki lodowe o smaku waniliowo-czekoladowym i kieszonki z serem.

S01E20

Jak u babci

26.6. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Jak u babci

Kulisy produkcji dżemu winogronowego. Przysmak ten wytwarzany jest na masową skalę. Ponadto widzowie dowiedzą się, jak powstają precelki w czekoladzie oraz pyszne domowe pierogi.

Podobne audycje

Mistrzowie Kabaretu / 30.06.2024, 20:00

O audycji

Polski

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia