Fabryki smaku: USA

Fabryki smaku: USA

S01E03 - Pociąg do sera

20.6. 12:00
Nat Geo People
30 minutes

Ciągutki wytwarzane według stuletniej receptury potrafią zaskoczyć. Widzowie dowiedzą się, jaką rolę odgrywa stado alpejskich kóz w serowarskim biznesie i poznają ich związek z eleganckimi torebkami.

More information
S01E16

Frytki i mrożona pizza

25.6. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Frytki i mrożona pizza

Kulisy produkcji frytek, które trafiają do sieci restauracji szybkiej obsługi, oraz mrożonej pizzy. Ponadto wizyta w fabryce słynącej z karmelowego popcornu z dodatkiem orzechów.

S01E17

Pieczeń drobiowa i musztarda

25.6. 12:30, Nat Geo People, 30 minutes

Pieczeń drobiowa i musztarda

Sekrety produkcji najbardziej popularnej musztardy w Stanach Zjednoczonych. Widzowie dowiedzą się ponadto, jak piecze się indyka wypchanego kaczką, która z kolei ma nadzienie z kurczaka.

S01E18

Kosmiczne menu

26.6. 11:00, Nat Geo People, 30 minutes

Kosmiczne menu

Autorzy serii zdradzą, jakie źródło białka preferują astronauci. Ponadto kulisy produkcji cukru w kostkach i historia pewnej słodkiej pomyłki.

S01E19

Słone, słodkie, pyszne

26.6. 11:30, Nat Geo People, 30 minutes

Słone, słodkie, pyszne

Kulisy produkcji pysznych ciasteczek, które są później sprzedawane przez amerykańskie harcerki. Ponadto w programie kanapki lodowe o smaku waniliowo-czekoladowym i kieszonki z serem.

S01E20

Jak u babci

26.6. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Jak u babci

Kulisy produkcji dżemu winogronowego. Przysmak ten wytwarzany jest na masową skalę. Ponadto widzowie dowiedzą się, jak powstają precelki w czekoladzie oraz pyszne domowe pierogi.

Similar shows

Serwis informacyjny, Prognoza pogody / 02.07.2024, 10:30
Celnicy / 02.07.2024, 10:25
Kobra - oddział specjalny (S16E2): Odcinek 2

About show

Polish

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia