Fabryki smaku: USA

Fabryki smaku: USA

S01E17 - Pieczeń drobiowa i musztarda

25.6. 12:30
Nat Geo People
30 minut

Sekrety produkcji najbardziej popularnej musztardy w Stanach Zjednoczonych. Widzowie dowiedzą się ponadto, jak piecze się indyka wypchanego kaczką, która z kolei ma nadzienie z kurczaka.

Więcej informacji

Odcinki

Sezon 2
Dostępne za 1 dzień
S02E18

Pensylwańskie skarby

6.7. 04:30, National Geographic, 30 minut

Pensylwańskie skarby

Tym razem w programie odkryjemy tajemnice sosu jabłkowego, rocznie produkuje się milion słoików tego przysmaku. Przyjrzymy się też, jak w jednej z najstarszych rodzinnych firm powstają kremowe krówki.

Podobne audycje

Fabryki smaku
Wojenne fabryki
Prosto z fabryki
Północ USA: dzika granica
Brytyjskie fabryki 2
Fabryki smaku (S1E8): Odyseja smaku

O audycji

Polski

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia