Fabryki smaku: USA
S01E17 - Pieczeń drobiowa i musztarda
25.6. 12:30
Nat Geo People
30 minut
Sekrety produkcji najbardziej popularnej musztardy w Stanach Zjednoczonych. Widzowie dowiedzą się ponadto, jak piecze się indyka wypchanego kaczką, która z kolei ma nadzienie z kurczaka.
Więcej informacjiOdcinki
Sezon 2
Dostępne za 1 dzień
S02E18
Pensylwańskie skarby
6.7. 04:30, National Geographic,
30 minut
Pensylwańskie skarby
Tym razem w programie odkryjemy tajemnice sosu jabłkowego, rocznie produkuje się milion słoików tego przysmaku. Przyjrzymy się też, jak w jednej z najstarszych rodzinnych firm powstają kremowe krówki.
Podobne audycje
O audycji
Polski
Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia