Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E24 - Powrót do dawnych lat

29.6. 12:30
Nat Geo People
30 minutes

Kamery śledzą powstawanie produktów spożywczych. W odcinku ciekawostki o gołąbkach, prażonej kukurydzy z solą i cukrem, chipsach z łupinek ziemniaków.

More information
S03E01

Zapach kawy

26.6. 12:30, Nat Geo People, 30 minutes

Zapach kawy

Widzowie przekonają się, jak powstają cukierki ciągutki, mielona kawa i sos koktajlowy.

S03E02

Słodkości dla potomności

27.6. 11:00, Nat Geo People, 30 minutes

Słodkości dla potomności

Widzowie zobaczą, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W wydaniu o bakławach, drażetkach Candy Buttons, serze feta i jedzeniu dla dzieci.

S03E03

Czas na herbatkę!

27.6. 11:30, Nat Geo People, 30 minutes

Czas na herbatkę!

Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji pasty tapenada, bardzo drogich lodów i lizaków Tutti Frutti.

S03E04

Owocowa fala

27.6. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Owocowa fala

Widzowie zobaczą, jak powstają popularne cukierki w kształcie miniaturowych owoców. Poznają tajniki masowej produkcji czipsów ziemniaczanych oraz prześledzą proces wytwarzania rosołu w puszkach.

S03E05

Pyszności albo psikus I

27.6. 12:30, Nat Geo People, 30 minutes

Pyszności albo psikus I

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji pewnego wafelka. Odwiedzą mały sklep, w którym powstają bajgle w stylu montrealskim. Widzowie dowiedzą się również, ile godzin zajmuje wykonanie jalebi.

S03E06

Pyszności albo psikus II

28.6. 11:00, Nat Geo People, 30 minutes

Pyszności albo psikus II

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji ciasta i lodów. Pokażą, jak ile słoików fasoli "Extreme Beans" marynuje się codziennie i co znajduje się w paczce śnieżnych ciasteczek.

S03E07

Smakowita kruchość

28.6. 11:30, Nat Geo People, 30 minutes

Smakowita kruchość

Widzowie dowiedzą się, jak wygląda produkcja popularnego wafelka. Zaglądają do sklepiku, którego pracownicy produkują aż 12 tysięcy bajgli. Przekonają się też, że wykonanie jalebi zajmuje 48 godzin.

S03E08

Lody i śnieżki

28.6. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Lody i śnieżki

Widzowie poznają szczegół pracy maszyn, które biorą udział w tworzeniu m.in. ciasta i lodów. Dowiedzą się też, ile słoików fasoli 'Extreme Beans' jest przyprawionych i marynowanych każdego dnia.

S03E09

Pomarańcza z czekolady

28.6. 12:30, Nat Geo People, 30 minutes

Pomarańcza z czekolady

Wizyta w miejscach, w których powstają produkty spożywcze. Twórcy serialu przedstawią proces produkcji tradycyjnych kanadyjskich cukierków i czekoladowych pomarańczy.

S03E10

Słona słodycz

1.7. 11:00, Nat Geo People, 30 minutes

Słona słodycz

Widzowie przyjrzą się procesowi produkcji sałatki jajeczno-ziemniaczanej i czekolady z chipsami z ziemniaków.

S03E11

Fantastyczne smaki

1.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minutes

Fantastyczne smaki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają kwaśne cukierki, bekonowe chipsy z czekoladą i kapusta kiszona.

S03E12

Pikle kontra słodycze

1.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Pikle kontra słodycze

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają pikle, tabletki musujące i słodkie kulki.

S03E13

Zakręcone smaki

1.7. 12:30, Nat Geo People, 30 minutes

Zakręcone smaki

Widzowie przekonają się, jak przebiega proces produkcji wielkich lizaków, chińskiej zupy słodko-kwaśnej i czekoladowych jeżyków.

Available in 18 hours
S03E14

Malinowy raj

2.7. 11:00, Nat Geo People, 30 minutes

Malinowy raj

Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków - malinowych galaretek oraz kulek z żurawiną i orzechami.

Available in 18 hours
S03E15

Zakręcone frytki

2.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minutes

Zakręcone frytki

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają zakręcone frytki, ciasto red velvet i karmelowa pianka żelowa.

Available in 19 hours
S03E16

Jak rybka w maśle

2.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Jak rybka w maśle

Twórcy odcinka odwiedzają zakłady produkcyjne, w których powstają paluszki rybne, frytki ze słodkich ziemniaków i składnik ciasteczek.

Available in 19 hours
S03E17

Burger idealny

2.7. 12:30, Nat Geo People, 30 minutes

Burger idealny

Widzowie zobaczą zakład, w którym każdego dnia powstaje ponad trzy miliony hamburgerów. Dowiedzą się też, jak uzyskuje się charakterystyczny kształt cukrowych łakoci wyglądających jak wstążki.

Available in 1 day
S03E18

Japońskie smaczki

3.7. 11:00, Nat Geo People, 30 minutes

Japońskie smaczki

Widzowie zobaczą, jak w kanadyjskich fabrykach powstają: korzenne piwo, czekoladowe ciastka i sos sojowy Tamari.

Available in 1 day
S03E19

Co za kęs!

3.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minutes

Co za kęs!

Widzowie przyjrzą się, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku o orzechowym nugacie, żelowych miśkach i jabłkowych czipsach.

Available in 1 day
S03E20

Czekoladowe kamyki

3.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Czekoladowe kamyki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula.

Available in 1 day
S03E21

Podwójne uderzenie czekolady

3.7. 12:30, Nat Geo People, 30 minutes

Podwójne uderzenie czekolady

Sos tabasco fermentuje w dębowych beczkach. Zdradzony też zostanie sekret włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych.

Available in 2 days
S03E22

Wycieczka do Dijon

4.7. 11:00, Nat Geo People, 30 minutes

Wycieczka do Dijon

Kamery śledzą przebieg produkcji musztardy Dijon, kokosowych makaroników i wafli.

S03E23

Puszka pełna orzeźwienia

29.6. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Puszka pełna orzeźwienia

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają beztłuszczowy grecki jogurt, deserowy krem i słodkie rolady.

S03E24

Powrót do dawnych lat

29.6. 12:30, Nat Geo People, 30 minutes

Powrót do dawnych lat

Kamery śledzą powstawanie produktów spożywczych. W odcinku ciekawostki o gołąbkach, prażonej kukurydzy z solą i cukrem, chipsach z łupinek ziemniaków.

S03E25

Śniadanie to podstawa

29.6. 13:00, Nat Geo People, 30 minutes

Śniadanie to podstawa

Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.

S03E26

Królowa makaronów

29.6. 13:30, Nat Geo People, 30 minutes

Królowa makaronów

Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.

Similar shows

Serwis informacyjny, Prognoza pogody / 01.07.2024, 14:30
Katastrofy w przestworzach (S1E104): Katastrofa w Queens
II wojna światowa - bez granic (S1E1): Odcinek 1

About show

Polish

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.