![Fabryki smaku](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_1280.jpg)
Fabryki smaku
S04E13 - Znikające ciastka
Widzowie zobaczą, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. Tym razem prześledzą proces powstawania słodkiej herbaty czai, kokosów i kakao.
Więcej informacjiOdcinki
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Ciasto niespodzianka
Ciasto niespodzianka
Zobaczmy, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. W programie także o ciastkach na patyku i roladach z kremem.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Plan "Naan"
Plan "Naan"
Kolejna odsłona serii poświęconej popularnym produktom żywnościowym. Tym razem autorzy program przyglądają się kulisom powstawania czosnkowych chlebków naan i kanadyjskich ciastek klonowych.
Pyszności albo psikus I
Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji pewnego wafelka. Odwiedzą mały sklep, w którym powstają bajgle w stylu montrealskim. Widzowie dowiedzą się również, ile godzin zajmuje wykonanie jalebi.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Musztarda po obiedzie
Musztarda po obiedzie
W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jak powstaje musztarda oraz czekolada z pysznym pomarańczowym nadzieniem. Ponadto przyjrzą się procesowi produkcyjnemu batoników fit. Osoby, które dbają o linię, przekonają się, co naprawdę wchodzi w ich skład.
Pyszności albo psikus II
Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji ciasta i lodów. Pokażą, jak ile słoików fasoli "Extreme Beans" marynuje się codziennie i co znajduje się w paczce śnieżnych ciasteczek.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Czary-curry
Czary-curry
Autorzy serii pokażą widzom kulisy produkcji aromatycznego sosu hinduskiego. Ponadto przyjrzą się powstawaniu czekoladowych jaj wielkanocnych, neonowych żelków oraz meksykańskiego taco.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
W pomidorowym sosie
W pomidorowym sosie
W tym odcinku dowiemy się jak klasyczne lizaki Tootsie Pops zyskują swoje słodkie nadzienie oraz jak powstają keczup i precle. Na zakończenie zaś kamera pokaże proces produkcyjny tradycyjnego włoskiego deseru - tiramisu.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Podwójny smak
Podwójny smak
Tym razem autorzy serii odwiedzają producentów piwa korzennego, by prześledzić jego proces produkcyjny. Ponadto pokażą, jak powstaje tarta i lizaki wielosmakowe. Na zakończenie widzowie dowiedzą się, jak tworzony jest pewien czekoladowy przysmak.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Słodkie słówka
Słodkie słówka
Tym razem widzowie przyjrzą się procesowi produkcyjnemu cukierków miętowych oraz słodkich serduszek oprószonych cukrem. Ponadto dowiemy się, jak powstaje owocowy sos chutney.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Kolorowa słodycz
Kolorowa słodycz
Tym razem dowiemy się, jakiemu procesowi zawdzięcza swój smak mrożona zielona herbata, ponadto przekonamy się, z czego wykonana jest guma Turkish Taffy. Na zakończenie autorzy programu pokażą, co dzieje się z serem mozzarella, zanim trafi na nasze stoły.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Zupa w trymiga!
Zupa w trymiga!
Kolejna odsłona programu ukazującego kulisy powstawania popularnych produktów żywnościowych. W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jakim procesom poddawane są pyszne nadziewane cukierki z czekoladą, sos barbecue oraz zupa instant z makaronem.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Znikające ciastka
Znikające ciastka
Widzowie zobaczą, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. Tym razem prześledzą proces powstawania słodkiej herbaty czai, kokosów i kakao.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Gulasz dla jarosza
Gulasz dla jarosza
Kolejne popularne produkty żywnościowe poddane są szczegółowej analizie. Tym razem wśród prezentowanych przekąsek znalazły się amerykańskie galaretki w cukrze, smakowite meksykańskie ciasteczka oraz gulasz wegetariański.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Królewska kiełbaska
Królewska kiełbaska
Tym razem autorzy serii prześledzą proces powstawania słodkich i kwaśnych lizaków Candy Tree, popularnych krokiecików z mięsem. Na koniec widzowie dowiedzą się, jak słodkie pianki o kształcie kurczaczków z firmy Peeps zyskują swoje bajeczne kolory.
Podwójne uderzenie czekolady
Sos tabasco fermentuje w dębowych beczkach. Zdradzony też zostanie sekret włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Szarlotki i babeczki
Szarlotki i babeczki
Szczegóły dotyczące ulubionych przysmaków. W odcinku wszystko o sałatce Cezar i smażonym ryżu.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Śniadanie to podstawa
Śniadanie to podstawa
Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Pikantna przyjemność
Pikantna przyjemność
Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Królowa makaronów
Królowa makaronów
Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.
Podobne audycje
O audycji
"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.