Fabryki smaku

Fabryki smaku

S01E22 - Skuś się na miso

12.7. 12:00
Nat Geo People
30 minuta

W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.

Dodatne informacije
Dostupno za 4 dana
S02E05

Plan "Naan"

19.8. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Plan "Naan"

Kolejna odsłona serii poświęconej popularnym produktom żywnościowym. Tym razem autorzy program przyglądają się kulisom powstawania czosnkowych chlebków naan i kanadyjskich ciastek klonowych.

Dostupno za 4 dana
S02E06

Musztarda po obiedzie

19.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Musztarda po obiedzie

W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jak powstaje musztarda oraz czekolada z pysznym pomarańczowym nadzieniem. Ponadto przyjrzą się procesowi produkcyjnemu batoników fit. Osoby, które dbają o linię, przekonają się, co naprawdę wchodzi w ich skład.

Dostupno za 5 dana
S02E07

Czary-curry

20.8. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Czary-curry

Autorzy serii pokażą widzom kulisy produkcji aromatycznego sosu hinduskiego. Ponadto przyjrzą się powstawaniu czekoladowych jaj wielkanocnych, neonowych żelków oraz meksykańskiego taco.

Dostupno za 5 dana
S02E08

W pomidorowym sosie

20.8. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

W pomidorowym sosie

W tym odcinku dowiemy się jak klasyczne lizaki Tootsie Pops zyskują swoje słodkie nadzienie oraz jak powstają keczup i precle. Na zakończenie zaś kamera pokaże proces produkcyjny tradycyjnego włoskiego deseru - tiramisu.

Dostupno za 5 dana
S02E09

Podwójny smak

20.8. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Podwójny smak

Tym razem autorzy serii odwiedzają producentów piwa korzennego, by prześledzić jego proces produkcyjny. Ponadto pokażą, jak powstaje tarta i lizaki wielosmakowe. Na zakończenie widzowie dowiedzą się, jak tworzony jest pewien czekoladowy przysmak.

Dostupno za 5 dana
S02E10

Słodkie słówka

20.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Słodkie słówka

Tym razem widzowie przyjrzą się procesowi produkcyjnemu cukierków miętowych oraz słodkich serduszek oprószonych cukrem. Ponadto dowiemy się, jak powstaje owocowy sos chutney.

Dostupno za 6 dana
S02E11

Kolorowa słodycz

21.8. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Kolorowa słodycz

Tym razem dowiemy się, jakiemu procesowi zawdzięcza swój smak mrożona zielona herbata, ponadto przekonamy się, z czego wykonana jest guma Turkish Taffy. Na zakończenie autorzy programu pokażą, co dzieje się z serem mozzarella, zanim trafi na nasze stoły.

Dostupno za 6 dana
S02E12

Zupa w trymiga!

21.8. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Zupa w trymiga!

Kolejna odsłona programu ukazującego kulisy powstawania popularnych produktów żywnościowych. W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jakim procesom poddawane są pyszne nadziewane cukierki z czekoladą, sos barbecue oraz zupa instant z makaronem.

Dostupno za 6 dana
S02E13

Gulasz dla jarosza

21.8. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Gulasz dla jarosza

Kolejne popularne produkty żywnościowe poddane są szczegółowej analizie. Tym razem wśród prezentowanych przekąsek znalazły się amerykańskie galaretki w cukrze, smakowite meksykańskie ciasteczka oraz gulasz wegetariański.

Dostupno za 6 dana
S02E14

Królewska kiełbaska

21.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Królewska kiełbaska

Tym razem autorzy serii prześledzą proces powstawania słodkich i kwaśnych lizaków Candy Tree, popularnych krokiecików z mięsem. Na koniec widzowie dowiedzą się, jak słodkie pianki o kształcie kurczaczków z firmy Peeps zyskują swoje bajeczne kolory.

Slične emisije

Fabryki smaku: USA
Fabryki smaku: USA (S1E23): Fabryki smaku (Marynaty i inne sztuczki)
Fabryki smaku: USA (S1E22): Fabryki smaku (Skuś się na miso)
Fabryki smaku: USA (S1E21): Fabryki smaku (Orzech do zgryzienia)
Wojenne fabryki

O emisiji

Poljski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.