Fabryki smaku

Fabryki smaku

S01E21 - Orzech do zgryzienia

12.7. 11:30
Nat Geo People
30 minutes

Pewna firma z Arkansas od 1933 r. doskonali swój słynny przepis na masło orzechowe. Z fabryki w Kalifornii każdego dnia wyjeżdżają ciężarówki pełne słynnego włoskiego dania - bakłażana pod parmezanem.

More information
Available in 1 day
S04E01

Ciasto niespodzianka

16.8. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Ciasto niespodzianka

Zobaczmy, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. W programie także o ciastkach na patyku i roladach z kremem.

Available in 5 days
S04E13

Znikające ciastka

21.8. 04:00, National Geographic, 28 minutes

Znikające ciastka

Widzowie zobaczą, jak góra składników zamienia się w produkt spożywczy. Tym razem prześledzą proces powstawania słodkiej herbaty czai, kokosów i kakao.

S04E25

Awaria chłodzenia

10.8. 06:00, Nat Geo People, 30 minutes

Awaria chłodzenia

Rybacy z Luizjany walczą o uznanie specjalistów od owoców morza. Krewetki są zamrażane już na pokładzie. Firma cateringowa z Toronto przygotowuje tysiące posiłków dla pasażerów linii lotniczych.

S04E26

Cukierniczy oddział specjalny

10.8. 06:30, Nat Geo People, 30 minutes

Cukierniczy oddział specjalny

Cukiernicy mają zaledwie sześć godzin na upieczenie 440 tortów dla Air Force Academy w Colorado Springs. Wyzwaniem jest również przygotowanie posiłków dla pasażerów historycznej kolei.

Similar shows

Fabryki smaku: USA
Fabryki smaku: USA (S1E23): Fabryki smaku (Marynaty i inne sztuczki)
Fabryki smaku: USA (S1E22): Fabryki smaku (Skuś się na miso)
Fabryki smaku: USA (S1E21): Fabryki smaku (Orzech do zgryzienia)
Wojenne fabryki

About show

Polish

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.