Fabryki smaku

Fabryki smaku

S01E21 - Orzech do zgryzienia

12.7. 11:30
Nat Geo People
30 minutes

Pewna firma z Arkansas od 1933 r. doskonali swój słynny przepis na masło orzechowe. Z fabryki w Kalifornii każdego dnia wyjeżdżają ciężarówki pełne słynnego włoskiego dania - bakłażana pod parmezanem.

More information
S01E24

Pomidorowa pasja

10.8. 13:30, Nat Geo People, 30 minutes

Pomidorowa pasja

Tajemnice produkcji sosu pomidorowego i jogurtu w tubkach.

Available in 2 days
S01E25

Szarlotki i babeczki

17.8. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Szarlotki i babeczki

Szczegóły dotyczące ulubionych przysmaków. W odcinku wszystko o sałatce Cezar i smażonym ryżu.

Available in 2 days
S01E26

Pikantna przyjemność

17.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minutes

Pikantna przyjemność

Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.

Similar shows

Fabryki smaku: USA
Fabryki smaku: USA (S1E23): Fabryki smaku (Marynaty i inne sztuczki)
Fabryki smaku: USA (S1E22): Fabryki smaku (Skuś się na miso)
Fabryki smaku: USA (S1E21): Fabryki smaku (Orzech do zgryzienia)
Wojenne fabryki

About show

Polish

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.