Fabryki smaku: USA

Fabryki smaku: USA

S01E02 - Czekoladowa klasyka

24.7. 12:00
Nat Geo People
30 minut

Widzowie dowiedzą się, jaką rolę odegrał syrop czekoladowy w przeboju kinowym. Poznają również kulisy produkcji setek tysięcy tortilli w bostońskiej fabryce. Ponadto tajemnice makaronu w sosie serowym.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
Dostępne za 6 dni
S01E01

Słodkie przyjemności i mięsne uciechy

24.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Słodkie przyjemności i mięsne uciechy

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia

Dostępne za 6 dni
S01E02

Czekoladowa klasyka

24.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Czekoladowa klasyka

Widzowie dowiedzą się, jaką rolę odegrał syrop czekoladowy w przeboju kinowym. Poznają również kulisy produkcji setek tysięcy tortilli w bostońskiej fabryce. Ponadto tajemnice makaronu w sosie serowym.

Dostępne za 6 dni
S01E03

Pociąg do sera

24.7. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Pociąg do sera

Ciągutki wytwarzane według stuletniej receptury potrafią zaskoczyć. Widzowie dowiedzą się, jaką rolę odgrywa stado alpejskich kóz w serowarskim biznesie i poznają ich związek z eleganckimi torebkami.

Dostępne za 6 dni
S01E04

Orzechowa frajda

24.7. 04:30, National Geographic, 30 minut

Orzechowa frajda

Wizyta w zakładach produkujących filety z dorsza, batony oraz napój gazowany. Widzowie przekonają się, jak ogromne ilości ryb zmieniają się w gotowe dania i poznają sekrety filadelfijskich łakoci.

Dostępne za 7 dni
S01E05

Kruche pyszności

25.7. 04:00, National Geographic, 30 minut

Kruche pyszności

Wizyta w miejscu, gdzie co minutę wypieka się 44 000 kulek z pysznym płynnym serem. Widzowie zobaczą też włoskie przysmaki, których powstaje 100 tysięcy dziennie. Przyjrzą się też sosowi barbecue.

Dostępne za 7 dni
S01E06

Chipsy i lizaki

25.7. 04:30, National Geographic, 30 minut

Chipsy i lizaki

Kulisy powstawania chipsów prażonych w kotle. Ponadto wizyta w fabryce produkującej dwa i pół miliarda lizaków rocznie. Widzowie przekonają się, jak wytwarza się sześć milionów rożków dziennie.

Podobne audycje

Fabryki smaku
Wojenne fabryki
Wyprawa na dno (S6E5): Inwazja na USA
Brytyjskie fabryki 2
Wojenne fabryki (S2E4): Fabryki apokalipsy

O audycji

Polski

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia