![Fabryki smaku: USA](https://televio.pl/static/backdrops/912/3706912_1280.jpg)
Fabryki smaku: USA
S02E26 - Meksykańskie frytki, toffi i absynt
W odcinku widzowie zobaczą, jak ziemniaki zamieniają się w frytki i jak powstają czekoladowe toffi z migdałami. Następnie wizyta w kalifornijskiej destylarni, gdzie powstaje absynt.
Dodatne informacijeEpizode
![](https://televio.pl/static/backdrops/912/3706912_384.jpg)
Słodkie przyjemności i mięsne uciechy
Słodkie przyjemności i mięsne uciechy
Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia
![](https://televio.pl/static/backdrops/912/3706912_384.jpg)
Czekoladowa klasyka
Czekoladowa klasyka
Widzowie dowiedzą się, jaką rolę odegrał syrop czekoladowy w przeboju kinowym. Poznają również kulisy produkcji setek tysięcy tortilli w bostońskiej fabryce. Ponadto tajemnice makaronu w sosie serowym.
![](https://televio.pl/static/backdrops/912/3706912_384.jpg)
Pociąg do sera
Pociąg do sera
Ciągutki wytwarzane według stuletniej receptury potrafią zaskoczyć. Widzowie dowiedzą się, jaką rolę odgrywa stado alpejskich kóz w serowarskim biznesie i poznają ich związek z eleganckimi torebkami.
![](https://televio.pl/static/backdrops/912/3706912_384.jpg)
Orzechowa frajda
Orzechowa frajda
Wizyta w zakładach produkujących filety z dorsza, batony oraz napój gazowany. Widzowie przekonają się, jak ogromne ilości ryb zmieniają się w gotowe dania i poznają sekrety filadelfijskich łakoci.
![](https://televio.pl/static/backdrops/912/3706912_384.jpg)
Kruche pyszności
Kruche pyszności
Wizyta w miejscu, gdzie co minutę wypieka się 44 000 kulek z pysznym płynnym serem. Widzowie zobaczą też włoskie przysmaki, których powstaje 100 tysięcy dziennie. Przyjrzą się też sosowi barbecue.
![](https://televio.pl/static/backdrops/912/3706912_384.jpg)
Chipsy i lizaki
Chipsy i lizaki
Kulisy powstawania chipsów prażonych w kotle. Ponadto wizyta w fabryce produkującej dwa i pół miliarda lizaków rocznie. Widzowie przekonają się, jak wytwarza się sześć milionów rożków dziennie.
Slične emisije
O emisiji
Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia