Fabryki smaku

Fabryki smaku

S01E06 - Złoto w płynie

1.8. 11:30
Nat Geo People
30 minut

Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcyjny prażonej kukurydzy z masłem toffi almond roca i jak powstaje słynny syrop klonowy.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
S06E09

Wieczór filmowy

19.7. 04:00, National Geographic, 30 minut

Wieczór filmowy

Tym razem przekąski stworzone z myślą o wyprawie do kina. Na początek fabryka Nestlé w Toronto, gdzie od lat 40. powstają czekoladowe pastylki. Każdego dnia z taśmy schodzi tam 14 mln tych smakołyków.

S06E10

Urodziny

19.7. 04:30, National Geographic, 30 minut

Urodziny

Ekipa filmowa odwiedzi miejsce, gdzie produkuje się lody o smaku tortu. Kamery zajrzą też do fabryki, w której każdego dnia powstaje dwieście osiemdziesiąt tysięcy jadalnych, waflowych miseczek.

S06E11

Walentynki

20.7. 04:00, National Geographic, 30 minut

Walentynki

Tym razem twórcy programu zapraszają na walentynkowe przysmaki dla zakochanych. Na początek ekipa uda się do Ontario, gdzie z winogron z odmiany riesling wytwarza się 20 tys. butelek wina musującego.

S06E12

Wielkanoc

20.7. 04:30, National Geographic, 30 minut

Wielkanoc

Sekrety produkcji wielkanocnych przysmaków. Na początek lizaki w kształcie marchewki oraz jajka niespodzianki z belgijskiej czekolady. Kamery odwiedzą też fabrykę produkującą kultowe słodycze.

Podobne audycje

Fabryki smaku: USA
Wojenne fabryki
Brytyjskie fabryki 2

O audycji

Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.