Fabryki smaku

Fabryki smaku

S01E20 - Wypieki na Dzień Matki

6.8. 12:30
Nat Geo People
30 minuta

W jednym z hoteli odbędzie się brunch z okazji Dnia Matki. O wypieki ma zadbać rodzinna piekarnia z Toronto. Gdy pracownicy kończą nocną zmianę, organizatorzy domagają się kolejnej partii bajgli.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
S01E01

Cała masa lukrecji

31.7. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Cała masa lukrecji

Widzowie zobaczą , jak przebiega proces produkcyjny cukierków z czerwoną lukrecją, tłustego majonezu, ostrego sosu sriracha oraz tureckich placków börek.

S01E02

Azja w Kanadzie

31.7. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Azja w Kanadzie

Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji słodkich wiśniowych ciągutek, makaronu rurek i serniczków z żurawiną.

S01E03

Słodki jak miód

31.7. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Słodki jak miód

Widzowie zobaczą, jak powstaje miód. Dowiedzą się także, jak przebiega proces wypieku chleba z pełnoziarnistej mąki pszenicznej i pysznych ciasteczek w kształcie szachownicy.

S01E04

Tęczowe słoneczniki

31.7. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Tęczowe słoneczniki

Kamery śledzą, jak na półki sklepowe trafiają następujące produkty: pyszne tęczowe cukierki, ocet ryżowy i wyśmienite karmelki.

Dostupno za 16 sati
S01E05

Makaronowy zawrót głowy

1.8. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Makaronowy zawrót głowy

Widzowie zobaczą, jak powstają pożywne cannelloni, makaron ryżowy, a także jak piękne pomarańczowe dynie piżmowe zamieniają się w puree.

Dostupno za 17 sati
S01E06

Złoto w płynie

1.8. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Złoto w płynie

Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcyjny prażonej kukurydzy z masłem toffi almond roca i jak powstaje słynny syrop klonowy.

Dostupno za 17 sati
S01E07

Wegańskie słodkości

1.8. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Wegańskie słodkości

Przyjrzyjmy się, jak powstaje owocowa skórka, serowe przekąski z zsiadłego mleka i meksykański sos guacamole.

Dostupno za 18 sati
S01E08

Odyseja smaku

1.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Odyseja smaku

Wizyta w fabryce, gdzie ziarna kakaowca są łączone z imbirem, limonką i kokosem, by powstały trufle. Następnie zobaczymy maszynę wytwarzającą ponad 10 tysięcy ekologicznych kapsułek z kawą na godzinę.

Dostupno za 1 dan
S01E09

Dania z ikrą

2.8. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Dania z ikrą

Przyjrzyjmy się, jak jeden jesiotr jest w stanie wyprodukować miskę kawioru o wartości 12 000 dolarów. Dowiemy się też, jak powstają legendarne czekoladowe trufle z winem.

Dostupno za 1 dan
S01E10

Nieoczywiste połączenie

2.8. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Nieoczywiste połączenie

Tym razem dowiemy się, jak przebiega produkcja legendarnych przekąsek z serem i masłem orzechowym i jak podczas jednej zmiany w fabryce można wyprodukować 1,5 miliona pierogów z jagodami.

Dostupno za 1 dan
S01E11

Poczuj miętę do lukrecji

2.8. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Poczuj miętę do lukrecji

Widzowie zobaczą, w jaki sposób błąd przyczynił się do popularności miękkich cukierków "Australian style", a także jak powstają chipsy z bananów.

Dostupno za 1 dan
S01E12

Jak po maśle

2.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Jak po maśle

Widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcji babeczek z masłem orzechowym, babki piaskowej oraz sosów do gotowania kurczaka.

Dostupno za 4 dana
S01E13

Płatki i czekoladki

5.8. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Płatki i czekoladki

Widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcji słynnych, ekologicznych płatków śniadaniowych, pysznych malinowych słodyczy, a także chipsów o smaku bajgli.

Dostupno za 4 dana
S01E14

Wiśnie z tradycjami

5.8. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Wiśnie z tradycjami

Receptura wiśniowych cukierków na kaszel nie zmieniła się od ponad wieku. Każdego dnia produkowanych jest prawie 5 mln drażetek. Twórcy odcinka poznają również sekret czekoladek z masłem orzechowym.

Dostupno za 4 dana
S01E15

Alfabet na śniadanie

5.8. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Alfabet na śniadanie

Widzowie zobaczą, jak powstają legendarne płatki śniadaniowe, czarny makaron fettucine i gumowate brzoskwiniowe żelki.

Dostupno za 4 dana
S01E16

Cynamonowe bułeczki

5.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Cynamonowe bułeczki

Tym razem widzowie zobaczą, jak powstają mrożone serniki truskawkowe, karmelki z solą morską i batoniki bez alergenów.

Dostupno za 5 dana
S01E17

Słodko-gorzki

6.8. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Słodko-gorzki

Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji kukurydzianych batoników z czekoladą, sushi i słynnych owocowych żelków Goodies.

Dostupno za 2 dana
S01E18

Gotowi na galaretkę

3.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Gotowi na galaretkę

Widzowie przyjrzą się temu, jak powstają ulubione przysmaki. Tym razem prześledzą proces produkcji pierogów z Szanghaju i owocowych lodów.

Dostupno za 5 dana
S01E19

Kanapkowy koszmar

6.8. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Kanapkowy koszmar

Na jarmarku w Sacramento zawsze zjawiają się tłumy. Szef kuchni chce zaproponować gościom klasyczną kanapkę. Bułki się przypalają, zamówione mięso nie dociera, a pomidory okazują się niedojrzałe.

Dostupno za 5 dana
S01E20

Wypieki na Dzień Matki

6.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Wypieki na Dzień Matki

W jednym z hoteli odbędzie się brunch z okazji Dnia Matki. O wypieki ma zadbać rodzinna piekarnia z Toronto. Gdy pracownicy kończą nocną zmianę, organizatorzy domagają się kolejnej partii bajgli.

Slične emisije

Fabryki smaku: USA
Wojenne fabryki
Brytyjskie fabryki 2

O emisiji

Poljski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.