![Fabryki smaku](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_1280.jpg)
Fabryki smaku
S01E20 - Wypieki na Dzień Matki
W jednym z hoteli odbędzie się brunch z okazji Dnia Matki. O wypieki ma zadbać rodzinna piekarnia z Toronto. Gdy pracownicy kończą nocną zmianę, organizatorzy domagają się kolejnej partii bajgli.
Dodatne informacijeEpizode
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Makaronowy zawrót głowy
Makaronowy zawrót głowy
Widzowie zobaczą, jak powstają pożywne cannelloni, makaron ryżowy, a także jak piękne pomarańczowe dynie piżmowe zamieniają się w puree.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Złoto w płynie
Złoto w płynie
Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcyjny prażonej kukurydzy z masłem toffi almond roca i jak powstaje słynny syrop klonowy.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Wegańskie słodkości
Wegańskie słodkości
Przyjrzyjmy się, jak powstaje owocowa skórka, serowe przekąski z zsiadłego mleka i meksykański sos guacamole.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Odyseja smaku
Odyseja smaku
Wizyta w fabryce, gdzie ziarna kakaowca są łączone z imbirem, limonką i kokosem, by powstały trufle. Następnie zobaczymy maszynę wytwarzającą ponad 10 tysięcy ekologicznych kapsułek z kawą na godzinę.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Dania z ikrą
Dania z ikrą
Przyjrzyjmy się, jak jeden jesiotr jest w stanie wyprodukować miskę kawioru o wartości 12 000 dolarów. Dowiemy się też, jak powstają legendarne czekoladowe trufle z winem.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Nieoczywiste połączenie
Nieoczywiste połączenie
Tym razem dowiemy się, jak przebiega produkcja legendarnych przekąsek z serem i masłem orzechowym i jak podczas jednej zmiany w fabryce można wyprodukować 1,5 miliona pierogów z jagodami.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Poczuj miętę do lukrecji
Poczuj miętę do lukrecji
Widzowie zobaczą, w jaki sposób błąd przyczynił się do popularności miękkich cukierków "Australian style", a także jak powstają chipsy z bananów.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Jak po maśle
Jak po maśle
Widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcji babeczek z masłem orzechowym, babki piaskowej oraz sosów do gotowania kurczaka.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Płatki i czekoladki
Płatki i czekoladki
Widzowie zobaczą, jak przebiega proces produkcji słynnych, ekologicznych płatków śniadaniowych, pysznych malinowych słodyczy, a także chipsów o smaku bajgli.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Wiśnie z tradycjami
Wiśnie z tradycjami
Receptura wiśniowych cukierków na kaszel nie zmieniła się od ponad wieku. Każdego dnia produkowanych jest prawie 5 mln drażetek. Twórcy odcinka poznają również sekret czekoladek z masłem orzechowym.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Alfabet na śniadanie
Alfabet na śniadanie
Widzowie zobaczą, jak powstają legendarne płatki śniadaniowe, czarny makaron fettucine i gumowate brzoskwiniowe żelki.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Cynamonowe bułeczki
Cynamonowe bułeczki
Tym razem widzowie zobaczą, jak powstają mrożone serniki truskawkowe, karmelki z solą morską i batoniki bez alergenów.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Słodko-gorzki
Słodko-gorzki
Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji kukurydzianych batoników z czekoladą, sushi i słynnych owocowych żelków Goodies.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Gotowi na galaretkę
Gotowi na galaretkę
Widzowie przyjrzą się temu, jak powstają ulubione przysmaki. Tym razem prześledzą proces produkcji pierogów z Szanghaju i owocowych lodów.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Kanapkowy koszmar
Kanapkowy koszmar
Na jarmarku w Sacramento zawsze zjawiają się tłumy. Szef kuchni chce zaproponować gościom klasyczną kanapkę. Bułki się przypalają, zamówione mięso nie dociera, a pomidory okazują się niedojrzałe.
![](https://televio.pl/static/backdrops/500/3162500_384.jpg)
Wypieki na Dzień Matki
Wypieki na Dzień Matki
W jednym z hoteli odbędzie się brunch z okazji Dnia Matki. O wypieki ma zadbać rodzinna piekarnia z Toronto. Gdy pracownicy kończą nocną zmianę, organizatorzy domagają się kolejnej partii bajgli.
Slične emisije
O emisiji
"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.