Fabryki smaku

Fabryki smaku

S02E20 - Tęczowe słodkości

23.8. 11:30
Nat Geo People
30 minut

Tym razem twórcy programu pokazują kulisy powstawania kiełbaski bez mięsa, sosu do sushi wasabi. Ponadto dowiemy się, jakie etapy musi pokonać pyszny croissant i ryż preparowany zanim trafi do naszych rąk.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
S01E24

Pomidorowa pasja

10.8. 13:30, Nat Geo People, 30 minut

Pomidorowa pasja

Tajemnice produkcji sosu pomidorowego i jogurtu w tubkach.

Dostępne za 17 godzin
S01E25

Szarlotki i babeczki

17.8. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Szarlotki i babeczki

Szczegóły dotyczące ulubionych przysmaków. W odcinku wszystko o sałatce Cezar i smażonym ryżu.

Dostępne za 17 godzin
S01E26

Pikantna przyjemność

17.8. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Pikantna przyjemność

Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.

Podobne audycje

Fabryki smaku: USA
Fabryki smaku: USA (S1E24): Fabryki smaku (Powrót do dawnych lat)
Fabryki smaku: USA (S1E23): Fabryki smaku (Marynaty i inne sztuczki)
Fabryki smaku: USA (S1E22): Fabryki smaku (Skuś się na miso)
Fabryki smaku: USA (S1E21): Fabryki smaku (Orzech do zgryzienia)
Wojenne fabryki

O audycji

Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.