Fabryki smaku: USA

Fabryki smaku: USA

S02E05 - Lody i ciastka

24.10. 12:30
Nat Geo People
30 minut

Przyjrzyjmy się, jak armia pracowników sprzedaje lody Cold Stone i jak pięciu braci z Wietnamu radzi sobie z francuskimi wypiekami. A w Seattle zamówimy ciastka z krabem.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
Dostępne za 6 dni
S02E02

Kalifornijskie tamale

26.10. 06:00, Nat Geo People, 30 minut

Kalifornijskie tamale

Poznajmy niezwykłą historię imperium sosu chili i tajemnice cudownego soku z granatów POM Wonderful. Przyjrzyjmy się też, jak powstają popularne meksykańskie tamale z wieprzowiną.

Dostępne za 4 dni
S02E03

Cytryny i kosmiczne jedzenie

24.10. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Cytryny i kosmiczne jedzenie

Wizyta w głównej siedzibie firmy Sunkist produkującej słynne napoje bezalkoholowe. Zobaczymy też, jak powstaje jedzenie dla astronautów i poznamy smak ciasta z pekanami z Teksasu.

Dostępne za 4 dni
S02E04

Bekonowe napoje

24.10. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Bekonowe napoje

Tym razem twórcy programu podróżują w poszukiwaniu idealnego bekonowego smaku. Odwiedzają Teksas, gdzie przyglądają się, jak boczek wieprzowy jest solony, wędzony i krojony na perfekcyjne kawałki.

Dostępne za 4 dni
S02E05

Lody i ciastka

24.10. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Lody i ciastka

Przyjrzyjmy się, jak armia pracowników sprzedaje lody Cold Stone i jak pięciu braci z Wietnamu radzi sobie z francuskimi wypiekami. A w Seattle zamówimy ciastka z krabem.

Dostępne za 5 dni
S02E06

Teksańskie specjały

25.10. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Teksańskie specjały

Przyjrzymy się, jak przebiega produkcja przysmaków z Teksasu, takich jak legendarne cukierki Chick-O-Stick i napój energetyczny, który potrafi zwalić człowieka z nóg.

Dostępne za 5 dni
S02E07

Burgery, krakersy i mandarynki

25.10. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Burgery, krakersy i mandarynki

Odwiedzamy fabrykę w Ohio, w której góry mięsa zmieniają się w pół miliarda hamburgerów wołowych. Trafiają one do charakterystycznych minikanapek sprzedawanych w sieci restauracji White Castle.

Dostępne za 5 dni
S02E08

Parmezanowy kurczak

25.10. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Parmezanowy kurczak

Przyjrzyjmy się, jak powstają legendarne drażetki PEZ w charakterystycznych opakowaniach i jak przebiega produkcja chrupiących serowych minigofrów.

Dostępne za 5 dni
S02E09

Przekąska w przestworzach

25.10. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Przekąska w przestworzach

Spróbujemy, jak smakuje kempingowy przysmak. Zobaczymy też, jak produkowane są bułki do hamburgerów i czipsy z prażonej kukurydzy.

O audycji

Polski

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia