Gordon Ramsay: Świat na talerzu

Gordon Ramsay: Świat na talerzu

S04E05 - Wybrzeże hiszpańskiej Galicji

27.10. 05:00
Nat Geo People
60 minuta

Mistrz kuchni z córką Tilly odkrywają kulinarne tradycje Galicji. Ramsayowie zbierają pąkle, poławiają małże i wyrabiają ser. Na koniec gotują z wyróżnionym gwiazdką Michelin Pepe Vieirą i jego synem.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
Dostupno za 1 dan
S01E03

Wielka Wyspa Hawaii

22.10. 16:00, Nat Geo People, 60 minuta

Wielka Wyspa Hawaii

Mistrz kuchni będzie przemierzał zbocza wulkanów i lasy deszczowe na wyspie Hawai'i. W trakcie gotowania z Makani Carzino sięgnie po skarby lokalnej kuchni, żeby przekonać do siebie mieszkańców.

S01E04

Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Nowa Zelandia)

15.10. 05:00, Nat Geo People, 60 minuta

Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Nowa Zelandia)

Słynnego kucharza czeka wyprawa do odległej Nowej Zelandii. Na Wyspie Południowej spotka się ze współczesnymi potomkami Maorysów. Gordon będzie miał okazję poznać lokalne tradycje kulinarne.

S01E05

Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Hawaje)

16.10. 05:00, Nat Geo People, 60 minuta

Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Hawaje)

Wyprawa na hawajską wyspę Maui. Szkocki szef kuchni odwiedzi pełną urokliwych zakątków miejscowość Hana i pozna jej tradycje kulinarne.

S01E06

Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Alaska)

20.10. 17:00, Nat Geo People, 60 minuta

Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Alaska)

Znany kucharz udaje się na Alaskę. Wyprawa odbywa się w środku zimy. Gordon Ramsay pozna nie tylko lokalną kuchnię, ale i techniki przetrwania w nieprzyjaznych warunkach.

S01E07

Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Luizjana)

18.10. 05:00, Nat Geo People, 60 minuta

Gordon Ramsay: Świat na talerzu (Luizjana)

Wyprawa do Luizjany pozwoli poznać sekrety kuchni Cajun. Były żołnierz Eric Cook wysyła Gordona Ramsaya na bagna w poszukiwaniu jadalnych składników. Będzie musiał stawić czoło mieszkańcom mokradeł.

Slične emisije

Wyzwania przyszłości

O emisiji

Poljski

Gordon Ramsay wyrusza w niezwykłą podróż. Razem z nim odwiedzimy odległe miejsca, poznamy nowe kultury i ich tradycje kulinarne.