Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E06 - Pyszności albo psikus II

4.11. 11:00
Nat Geo People
30 minut

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji ciasta i lodów. Pokażą, jak ile słoików fasoli "Extreme Beans" marynuje się codziennie i co znajduje się w paczce śnieżnych ciasteczek.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
Dostępne za 4 dni
S01E18

Gotowi na galaretkę

6.11. 04:00, National Geographic, 30 minut

Gotowi na galaretkę

Widzowie przyjrzą się temu, jak powstają ulubione przysmaki. Tym razem prześledzą proces produkcji pierogów z Szanghaju i owocowych lodów.

Dostępne za 6 dni
S01E21

Orzech do zgryzienia

7.11. 04:30, National Geographic, 30 minut

Orzech do zgryzienia

Pewna firma z Arkansas od 1933 r. doskonali swój słynny przepis na masło orzechowe. Z fabryki w Kalifornii każdego dnia wyjeżdżają ciężarówki pełne słynnego włoskiego dania - bakłażana pod parmezanem.

Dostępne za 6 dni
S01E22

Skuś się na miso

8.11. 04:00, National Geographic, 30 minut

Skuś się na miso

W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.

Dostępne za 7 dni
S01E23

Marynaty i inne sztuczki

8.11. 04:30, National Geographic, 30 minut

Marynaty i inne sztuczki

Wszystko o przekąsce Bombay Mix i zupie grzybowej.

O audycji

Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.