Fabryki smaku

Fabryki smaku

S03E10 - Słona słodycz

5.11. 11:00
Nat Geo People
30 minut

Widzowie przyjrzą się procesowi produkcji sałatki jajeczno-ziemniaczanej i czekolady z chipsami z ziemniaków.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
S03E01

Zapach kawy

31.10. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Zapach kawy

Widzowie przekonają się, jak powstają cukierki ciągutki, mielona kawa i sos koktajlowy.

Dostępne za 8 godzin
S03E02

Słodkości dla potomności

1.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Słodkości dla potomności

Widzowie zobaczą, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W wydaniu o bakławach, drażetkach Candy Buttons, serze feta i jedzeniu dla dzieci.

Dostępne za 9 godzin
S03E03

Czas na herbatkę!

1.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Czas na herbatkę!

Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji pasty tapenada, bardzo drogich lodów i lizaków Tutti Frutti.

Dostępne za 9 godzin
S03E04

Owocowa fala

1.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Owocowa fala

Widzowie zobaczą, jak powstają popularne cukierki w kształcie miniaturowych owoców. Poznają tajniki masowej produkcji czipsów ziemniaczanych oraz prześledzą proces wytwarzania rosołu w puszkach.

Dostępne za 10 godzin
S03E05

Pyszności albo psikus I

1.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Pyszności albo psikus I

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji pewnego wafelka. Odwiedzą mały sklep, w którym powstają bajgle w stylu montrealskim. Widzowie dowiedzą się również, ile godzin zajmuje wykonanie jalebi.

Dostępne za 3 dni
S03E06

Pyszności albo psikus II

4.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Pyszności albo psikus II

Kulisy powstawania rozmaitych przysmaków. Twórcy pokażą, jak wygląda proces produkcji ciasta i lodów. Pokażą, jak ile słoików fasoli "Extreme Beans" marynuje się codziennie i co znajduje się w paczce śnieżnych ciasteczek.

Dostępne za 3 dni
S03E09

Pomarańcza z czekolady

4.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Pomarańcza z czekolady

Wizyta w miejscach, w których powstają produkty spożywcze. Twórcy serialu przedstawią proces produkcji tradycyjnych kanadyjskich cukierków i czekoladowych pomarańczy.

Dostępne za 4 dni
S03E10

Słona słodycz

5.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Słona słodycz

Widzowie przyjrzą się procesowi produkcji sałatki jajeczno-ziemniaczanej i czekolady z chipsami z ziemniaków.

Dostępne za 4 dni
S03E11

Fantastyczne smaki

5.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Fantastyczne smaki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstają kwaśne cukierki, bekonowe chipsy z czekoladą i kapusta kiszona.

Dostępne za 4 dni
S03E12

Pikle kontra słodycze

5.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Pikle kontra słodycze

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają pikle, tabletki musujące i słodkie kulki.

S03E13

Zakręcone smaki

26.10. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Zakręcone smaki

Widzowie przekonają się, jak przebiega proces produkcji wielkich lizaków, chińskiej zupy słodko-kwaśnej i czekoladowych jeżyków.

S03E14

Malinowy raj

26.10. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Malinowy raj

Dokumentaliści przedstawiają proces produkcji ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków - malinowych galaretek oraz kulek z żurawiną i orzechami.

S03E15

Zakręcone frytki

26.10. 13:00, Nat Geo People, 30 minut

Zakręcone frytki

Wizyta w kanadyjskich zakładach produkcyjnych, w których powstają zakręcone frytki, ciasto red velvet i karmelowa pianka żelowa.

S03E16

Jak rybka w maśle

26.10. 13:30, Nat Geo People, 30 minut

Jak rybka w maśle

Twórcy odcinka odwiedzają zakłady produkcyjne, w których powstają paluszki rybne, frytki ze słodkich ziemniaków i składnik ciasteczek.

Dostępne za 1 dzień
S03E17

Burger idealny

2.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Burger idealny

Widzowie zobaczą zakład, w którym każdego dnia powstaje ponad trzy miliony hamburgerów. Dowiedzą się też, jak uzyskuje się charakterystyczny kształt cukrowych łakoci wyglądających jak wstążki.

Dostępne za 1 dzień
S03E18

Japońskie smaczki

2.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Japońskie smaczki

Widzowie zobaczą, jak w kanadyjskich fabrykach powstają: korzenne piwo, czekoladowe ciastka i sos sojowy Tamari.

Dostępne za 1 dzień
S03E19

Co za kęs!

2.11. 13:00, Nat Geo People, 30 minut

Co za kęs!

Widzowie przyjrzą się, jak przebiega produkcja ulubionych produktów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku o orzechowym nugacie, żelowych miśkach i jabłkowych czipsach.

Dostępne za 1 dzień
S03E20

Czekoladowe kamyki

2.11. 13:30, Nat Geo People, 30 minut

Czekoladowe kamyki

Wizyta w zakładach produkcyjnych, w których powstaje gazowany włoski napój Brio i smażona cebula.

Dostępne za 6 dni
S03E21

Podwójne uderzenie czekolady

7.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Podwójne uderzenie czekolady

Sos tabasco fermentuje w dębowych beczkach. Zdradzony też zostanie sekret włoskich lodów cytrynowych. Następnie wizyta w fabryce, w której odbywa się proces suszenia i pakowania orzeszków ziemnych.

O audycji

Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.