Fabryki smaku: USA

Fabryki smaku: USA

S01E25 - Fabryki smaku (Śniadanie to podstawa)

8.11. 12:30
Nat Geo People
30 minutes

Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.

More information
Available in 2 days
S01E07

Smakowita kruchość

4.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minutes

Smakowita kruchość

Widzowie dowiedzą się, jak wygląda produkcja popularnego wafelka. Zaglądają do sklepiku, którego pracownicy produkują aż 12 tysięcy bajgli. Przekonają się też, że wykonanie jalebi zajmuje 48 godzin.

Available in 2 days
S01E08

Lody i śnieżki

4.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Lody i śnieżki

Widzowie poznają szczegół pracy maszyn, które biorą udział w tworzeniu m.in. ciasta i lodów. Dowiedzą się też, ile słoików fasoli 'Extreme Beans' jest przyprawionych i marynowanych każdego dnia.

Available in 6 days
S01E24

Fabryki smaku (Powrót do dawnych lat)

8.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minutes

Fabryki smaku (Powrót do dawnych lat)

Kamery śledzą powstawanie produktów spożywczych. W odcinku ciekawostki o gołąbkach, prażonej kukurydzy z solą i cukrem, chipsach z łupinek ziemniaków.

Available in 6 days
S01E25

Fabryki smaku (Śniadanie to podstawa)

8.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minutes

Fabryki smaku (Śniadanie to podstawa)

Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.

About show

Polish

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia