Fabryki smaku: USA
S01E25 - Fabryki smaku (Śniadanie to podstawa)
Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.
Więcej informacjiOdcinki
Smakowita kruchość
Smakowita kruchość
Widzowie dowiedzą się, jak wygląda produkcja popularnego wafelka. Zaglądają do sklepiku, którego pracownicy produkują aż 12 tysięcy bajgli. Przekonają się też, że wykonanie jalebi zajmuje 48 godzin.
Lody i śnieżki
Lody i śnieżki
Widzowie poznają szczegół pracy maszyn, które biorą udział w tworzeniu m.in. ciasta i lodów. Dowiedzą się też, ile słoików fasoli 'Extreme Beans' jest przyprawionych i marynowanych każdego dnia.
Fabryki smaku (Powrót do dawnych lat)
Fabryki smaku (Powrót do dawnych lat)
Kamery śledzą powstawanie produktów spożywczych. W odcinku ciekawostki o gołąbkach, prażonej kukurydzy z solą i cukrem, chipsach z łupinek ziemniaków.
Fabryki smaku (Śniadanie to podstawa)
Fabryki smaku (Śniadanie to podstawa)
Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.
O audycji
Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia