Fabryki smaku

Fabryki smaku

S04E15 - Naindyczone tofu

14.11. 12:30
Nat Geo People
30 minut

Indyk z tofu to wegetariańska propozycja na Święto Dziękczynienia. W programie też historia przyjaciół, którzy stworzyli zdrowe batony. Ponadto wizyta w fabryce produkującej znany napój dla dzieci.

Więcej informacji
S01E24

Pomidorowa pasja

19.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Pomidorowa pasja

Tajemnice produkcji sosu pomidorowego i jogurtu w tubkach.

S01E25

Szarlotki i babeczki

19.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Szarlotki i babeczki

Szczegóły dotyczące ulubionych przysmaków. W odcinku wszystko o sałatce Cezar i smażonym ryżu.

S01E26

Pikantna przyjemność

19.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Pikantna przyjemność

Zobaczymy, jak powstaje pikantny sos, istniejący od 100 lat. Odwiedzimy fabrykę, w której produkowanych jest 7 milionów opakowań płatków zbożowych rocznie. Wynaleziono je w 1890 roku.

Podobne audycje

Fakty po południu / 21.11.2024, 16:00

O audycji

Polski

"Fabryka Smaku" to program, w którym telewizyjne kamery śledzą poszczególne etapy produkcyjne najpopularniejszych artykułów spożywczych, które wybierane są przez klientów na całym świecie. Widzowie mają okazje przekonać się na własne oczy jak wygląda mieszanie, gotowanie, zawijanie oraz inne niezbędne etapy produkcyjne.