Fabryki smaku: USA

Fabryki smaku: USA

S02E08 - Parmezanowy kurczak

16.11. 06:00
Nat Geo People
30 minut

Przyjrzyjmy się, jak powstają legendarne drażetki PEZ w charakterystycznych opakowaniach i jak przebiega produkcja chrupiących serowych minigofrów.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
Dostępne za 4 dni
S02E01

Kanapki i wino

26.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Kanapki i wino

Przyjrzyjmy się, jak przebiega produkcja pół miliona muffinów z jajkiem, na czym polega praca zawodowego oczyszczacza ostryg i jak powstaje najsłynniejsze w USA koszerne wino.

Dostępne za 4 dni
S02E02

Kalifornijskie tamale

26.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Kalifornijskie tamale

Poznajmy niezwykłą historię imperium sosu chili i tajemnice cudownego soku z granatów POM Wonderful. Przyjrzyjmy się też, jak powstają popularne meksykańskie tamale z wieprzowiną.

Dostępne za 5 dni
S02E03

Cytryny i kosmiczne jedzenie

27.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Cytryny i kosmiczne jedzenie

Wizyta w głównej siedzibie firmy Sunkist produkującej słynne napoje bezalkoholowe. Zobaczymy też, jak powstaje jedzenie dla astronautów i poznamy smak ciasta z pekanami z Teksasu.

Dostępne za 5 dni
S02E04

Bekonowe napoje

27.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Bekonowe napoje

Tym razem twórcy programu podróżują w poszukiwaniu idealnego bekonowego smaku. Odwiedzają Teksas, gdzie przyglądają się, jak boczek wieprzowy jest solony, wędzony i krojony na perfekcyjne kawałki.

Dostępne za 5 dni
S02E05

Lody i ciastka

27.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Lody i ciastka

Przyjrzyjmy się, jak armia pracowników sprzedaje lody Cold Stone i jak pięciu braci z Wietnamu radzi sobie z francuskimi wypiekami. A w Seattle zamówimy ciastka z krabem.

Dostępne za 5 dni
S02E06

Teksańskie specjały

27.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Teksańskie specjały

Przyjrzymy się, jak przebiega produkcja przysmaków z Teksasu, takich jak legendarne cukierki Chick-O-Stick i napój energetyczny, który potrafi zwalić człowieka z nóg.

Dostępne za 6 dni
S02E07

Burgery, krakersy i mandarynki

28.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Burgery, krakersy i mandarynki

Odwiedzamy fabrykę w Ohio, w której góry mięsa zmieniają się w pół miliarda hamburgerów wołowych. Trafiają one do charakterystycznych minikanapek sprzedawanych w sieci restauracji White Castle.

S02E08

Parmezanowy kurczak

16.11. 06:00, Nat Geo People, 30 minut

Parmezanowy kurczak

Przyjrzyjmy się, jak powstają legendarne drażetki PEZ w charakterystycznych opakowaniach i jak przebiega produkcja chrupiących serowych minigofrów.

S02E09

Przekąska w przestworzach

16.11. 06:30, Nat Geo People, 30 minut

Przekąska w przestworzach

Spróbujemy, jak smakuje kempingowy przysmak. Zobaczymy też, jak produkowane są bułki do hamburgerów i czipsy z prażonej kukurydzy.

Dostępne za 19 godzin
S02E10

Whisky i cola

23.11. 06:00, Nat Geo People, 30 minut

Whisky i cola

Autorzy programu odwiedzają destylarnię w Tennessee, w której powstaje słynna whiskey. Ponadto w programie zobaczymy, jak zakłady Coca-Coli świętują rocznicę powstania charakterystycznej butelki.

Dostępne za 19 godzin
S02E11

Kawa i zupa z małży

23.11. 06:30, Nat Geo People, 30 minut

Kawa i zupa z małży

W dzisiejszym odcinku twórcy serii przedstawiają kulisy produkcji kulinarnych skarbów Nowej Anglii. Ekipa programu odwiedzi założoną w 1950 roku palarnię kawy, która zaopatruje Dunkin' Donuts.

Podobne audycje

Serwis informacyjny, Prognoza pogody / 21.11.2024, 14:00
Katastrofy w przestworzach (S1E204): Nadmierna prędkość
Australijscy poszukiwacze złota / 21.11.2024, 13:10

O audycji

Polski

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia