Fabryki smaku: USA

Fabryki smaku: USA

S01E22 - Fabryki smaku (Skuś się na miso)

18.11. 12:00
Nat Geo People
30 minuta

W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.

Dodatne informacije
Snimi
Snimi seriju
Dostupno za 3 dana
S01E01

Słodkie przyjemności i mięsne uciechy

16.11. 13:00, Nat Geo People, 30 minuta

Słodkie przyjemności i mięsne uciechy

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia

Dostupno za 3 dana
S01E02

Czekoladowa klasyka

16.11. 13:30, Nat Geo People, 30 minuta

Czekoladowa klasyka

Widzowie dowiedzą się, jaką rolę odegrał syrop czekoladowy w przeboju kinowym. Poznają również kulisy produkcji setek tysięcy tortilli w bostońskiej fabryce. Ponadto tajemnice makaronu w sosie serowym.

Dostupno za 5 dana
S01E21

Fabryki smaku (Orzech do zgryzienia)

18.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minuta

Fabryki smaku (Orzech do zgryzienia)

Pewna firma z Arkansas od 1933 r. doskonali swój słynny przepis na masło orzechowe. Z fabryki w Kalifornii każdego dnia wyjeżdżają ciężarówki pełne słynnego włoskiego dania - bakłażana pod parmezanem.

Dostupno za 5 dana
S01E22

Fabryki smaku (Skuś się na miso)

18.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minuta

Fabryki smaku (Skuś się na miso)

W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.

Dostupno za 5 dana
S01E23

Fabryki smaku (Marynaty i inne sztuczki)

18.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Fabryki smaku (Marynaty i inne sztuczki)

Wszystko o przekąsce Bombay Mix i zupie grzybowej.

S01E24

Fabryki smaku (Powrót do dawnych lat)

9.11. 13:30, Nat Geo People, 30 minuta

Fabryki smaku (Powrót do dawnych lat)

Kamery śledzą powstawanie produktów spożywczych. W odcinku ciekawostki o gołąbkach, prażonej kukurydzy z solą i cukrem, chipsach z łupinek ziemniaków.

S01E25

Fabryki smaku (Śniadanie to podstawa)

8.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minuta

Fabryki smaku (Śniadanie to podstawa)

Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.

S01E26

Fabryki smaku (Królowa makaronów)

11.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minuta

Fabryki smaku (Królowa makaronów)

Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.

O emisiji

Poljski

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia