Fabryki smaku: USA
S01E22 - Fabryki smaku (Skuś się na miso)
W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.
Dodatne informacijeEpizode
Słodkie przyjemności i mięsne uciechy
Słodkie przyjemności i mięsne uciechy
Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia
Czekoladowa klasyka
Czekoladowa klasyka
Widzowie dowiedzą się, jaką rolę odegrał syrop czekoladowy w przeboju kinowym. Poznają również kulisy produkcji setek tysięcy tortilli w bostońskiej fabryce. Ponadto tajemnice makaronu w sosie serowym.
Fabryki smaku (Orzech do zgryzienia)
Fabryki smaku (Orzech do zgryzienia)
Pewna firma z Arkansas od 1933 r. doskonali swój słynny przepis na masło orzechowe. Z fabryki w Kalifornii każdego dnia wyjeżdżają ciężarówki pełne słynnego włoskiego dania - bakłażana pod parmezanem.
Fabryki smaku (Skuś się na miso)
Fabryki smaku (Skuś się na miso)
W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.
Fabryki smaku (Marynaty i inne sztuczki)
Fabryki smaku (Marynaty i inne sztuczki)
Wszystko o przekąsce Bombay Mix i zupie grzybowej.
Fabryki smaku (Królowa makaronów)
Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.
O emisiji
Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia