Fabryki smaku: USA

Fabryki smaku: USA

S01E03 - Pociąg do sera

20.11. 11:30
Nat Geo People
30 minut

Ciągutki wytwarzane według stuletniej receptury potrafią zaskoczyć. Widzowie dowiedzą się, jaką rolę odgrywa stado alpejskich kóz w serowarskim biznesie i poznają ich związek z eleganckimi torebkami.

Więcej informacji
Nagraj
Nagraj serię
Dostępne za 2 dni
S01E01

Słodkie przyjemności i mięsne uciechy

16.11. 13:00, Nat Geo People, 30 minut

Słodkie przyjemności i mięsne uciechy

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia

Dostępne za 2 dni
S01E02

Czekoladowa klasyka

16.11. 13:30, Nat Geo People, 30 minut

Czekoladowa klasyka

Widzowie dowiedzą się, jaką rolę odegrał syrop czekoladowy w przeboju kinowym. Poznają również kulisy produkcji setek tysięcy tortilli w bostońskiej fabryce. Ponadto tajemnice makaronu w sosie serowym.

Dostępne za 6 dni
S01E03

Pociąg do sera

20.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Pociąg do sera

Ciągutki wytwarzane według stuletniej receptury potrafią zaskoczyć. Widzowie dowiedzą się, jaką rolę odgrywa stado alpejskich kóz w serowarskim biznesie i poznają ich związek z eleganckimi torebkami.

Dostępne za 6 dni
S01E04

Orzechowa frajda

20.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Orzechowa frajda

Wizyta w zakładach produkujących filety z dorsza, batony oraz napój gazowany. Widzowie przekonają się, jak ogromne ilości ryb zmieniają się w gotowe dania i poznają sekrety filadelfijskich łakoci.

Dostępne za 6 dni
S01E05

Kruche pyszności

20.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Kruche pyszności

Wizyta w miejscu, gdzie co minutę wypieka się 44 000 kulek z pysznym płynnym serem. Widzowie zobaczą też włoskie przysmaki, których powstaje 100 tysięcy dziennie. Przyjrzą się też sosowi barbecue.

Dostępne za 4 dni
S01E21

Fabryki smaku (Orzech do zgryzienia)

18.11. 11:30, Nat Geo People, 30 minut

Fabryki smaku (Orzech do zgryzienia)

Pewna firma z Arkansas od 1933 r. doskonali swój słynny przepis na masło orzechowe. Z fabryki w Kalifornii każdego dnia wyjeżdżają ciężarówki pełne słynnego włoskiego dania - bakłażana pod parmezanem.

Dostępne za 4 dni
S01E22

Fabryki smaku (Skuś się na miso)

18.11. 12:00, Nat Geo People, 30 minut

Fabryki smaku (Skuś się na miso)

W programie o zupie miso i migdałach jordańskich.

Dostępne za 4 dni
S01E23

Fabryki smaku (Marynaty i inne sztuczki)

18.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Fabryki smaku (Marynaty i inne sztuczki)

Wszystko o przekąsce Bombay Mix i zupie grzybowej.

S01E24

Fabryki smaku (Powrót do dawnych lat)

9.11. 13:30, Nat Geo People, 30 minut

Fabryki smaku (Powrót do dawnych lat)

Kamery śledzą powstawanie produktów spożywczych. W odcinku ciekawostki o gołąbkach, prażonej kukurydzy z solą i cukrem, chipsach z łupinek ziemniaków.

S01E25

Fabryki smaku (Śniadanie to podstawa)

8.11. 12:30, Nat Geo People, 30 minut

Fabryki smaku (Śniadanie to podstawa)

Przebieg produkcji ulubionych artykułów spożywczych Kanadyjczyków. W odcinku informacje o płatkach Shreddies, torcie szwarcwaldzkim i greckim tzatziki.

S01E26

Fabryki smaku (Królowa makaronów)

11.11. 11:00, Nat Geo People, 30 minut

Fabryki smaku (Królowa makaronów)

Kulisy powstawania lasagne. Twórcy programu odwiedzają też zakład, w którym wytwarzane są brownie. Dowiemy się również, jaka przyprawa decyduje o smaku karmelizowanej cebuli z syropem klonowym.

O audycji

Polski

Kolejna wizyta w fabryce dropsów o prawie dwustuletniej tradycji. Widzowie zobaczą ponadto, jak powstaje gulasz w cieście i orzeźwiający napój z żeń-szeniem, rośliną nazywaną korzeniem życia