Restauracje na krańcu świata
S01E04 - Brazylijska uczta
W Brazylii Kristen Kish pozna Giselę, która prowadzi światowej klasy restaurację Sem Pressa na pokładzie statku. Szefowa kuchni przy użyciu lokalnych składników tworzy niecodzienne dania.
Więcej informacjiOdcinki
Sezon 1Restauracje na krańcu świata (W panamskiej dziczy)
W lesie mglistym w Panamie działa restauracja Hacienda Mamecillo. Kristen Kish pozna kulisy funkcjonowania tego biznesu i sama postara się pozyskać produkty niezbędne w kuchni, w tym rukiew wodną.
Restauracje na krańcu świata (Wyspa smaków)
Kristen Kish poznaje Carolynn, szefową kuchni w restauracji na wyspie North Haven. Chcą zaproponować gościom dania, które łączą lokalne tradycje z wyrazistymi smakami amerykańskiego Południa.
Restauracje na krańcu świata (Kulinarne szaleństwo w Arktyce)
Wyprawa w arktyczne rejony pozwoli poznać restaurację na jednej z wysp Svalbardu. Rogier zaprezentuje swoje eksperymenty, m.in. sorbet z kimchi, koktajl z ptasich woli i szaszłyki z żołądków pardw.
O audycji
Razem z Kristen Kish odwiedzamy najodleglejsze zakątki Ziemi, by zobaczyć, jak powstają niezwykłe dania w restauracjach na krańcu świata.